Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 16:16

Με τη μεγάλη παρέλαση κορυφώθηκε το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι (βίντεο-φωτογραφιές)

Με τη μεγάλη παρέλαση κορυφώθηκε το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι (βίντεο-φωτογραφιές)

Με επιτυχία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, την Κυριακή το απόγευμα, με τη μεγάλη παρέλαση και τη συναυλία στην κεντρική πλατεία, με χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες να απολαμβλανουν το γιορτινό κλίμα.

Αρχικά το κέφι ξεκίνησε από το Σάββατο το απόγευμα, όπου οι καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους για τη νυχτερινή παρέλαση. "Ντυμένοι" και μη, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τα γκρουπ και μετά διασκέδασαν με τα πάρτι και τη μουσική.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή μεσημέρι, παρήλασαν τα περίπου 20 γκρουπ στην Αριστομένους, για να καταλήξουν τελικά στην κεντρική πλατεία. Οι ομάδες είχαν ευφάνταστες, χαρούμενες στολές και η καθεμία είχε αρκετά άτομα ή και άρματα στο πρόγραμμά της. Ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος έκανε διαρκώς πλάκα με τους καρναβαλιστές, τους αρχηγούς και τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πολλές φορές την επιτυχία της εκδήλωσης. Κάποια στιγμή προς το τέλος αποσύρθηκε για λίγο, αφού θέλησε να αλλάξει, λόγω του ότι του είχαν ρίξει αλεύρι, μπύρα και αφρό.

Η συναυλία με τους Locomondo που ακολούθησε, ήταν ένα πραγματικό πανηγύρι για όλους. Τα τραγούδια τους ήταν ιδιαίτερα ανεβαστικά, αισιόδοξα, μέσα στο κλίμα των ημερών. Σχολιάστηκε ότι η μπάντα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Η πλατεία ήταν γεμάτη, καθώς και όλα τα καφέ της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθαν και 2 λεωφορεία από Γιάννενα και ένα από τη Λάρισα.

Σήμερα το πρωί τη σκυτάλη παίρνει το παραδοσιακό δρώμενο της Νέδουσας και το μεσημέρι το Καρναβάλι της Μεσσήνης.

Βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Καλαμάτας:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=7359iQtka2s&t=7s}