Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 16:44

“Ποτέ την Κυριακή” στη Στούπα

Το “Ποτέ την Κυριακή” θα είναι η επόμενη κινηματογραφική προβολή του Σωματείου “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, με είσοδο ελεύθερη. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο «Διόνυσο» στη Στούπα.

Υπεύθυνος προβολής είναι ο Παναγιώτης Δρακουλάκος. Η ταινία είναι υποψήφια για 5 Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία: Α' Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα το 1959 με τον τίτλο "Ποτέ την Κυριακή" και χάρισε στον Μάνο Χατζιδάκι το Οσκαρ Τραγουδιού (για πρώτη φορά πήγαινε το Οσκαρ σε τραγούδι με ξενόγλωσσο στίχο), στη Μελίνα Μερκούρη το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών και ταξίδεψε το ελληνικό κέφι στα πέρατα του κόσμου.

Η αισθησιακή Ιλια λατρεύει τη ζωή και όλοι στο παραδεισένιο λιμάνι τη λατρεύουν. Ομως όταν ο Ομηρος (Ζιλ Ντασέν), ένας πουριτανός διανοούμενος Αμερικανός, φτάνει στην πόλη και προσπαθεί να την αναμορφώσει, η Ιλια του δείχνει ότι είναι ένα ελεύθερο πνεύμα, ότι είναι ευτυχισμένη με την έντονη και άγρια ζωή της και πως δεν σκοπεύει να... εξημερωθεί!