Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:33

“Transfiguration”: Νέα παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

“Transfiguration”: Νέα παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ακόμα μια παράσταση του “Transfiguration” προστέθηκε στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 13 Ιουλίου.

Πρόκειται για το έργο του Olivier de Sagazan, ο οποίος θα εμφανιστεί και στις 14 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το “Transfiguration” αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του. Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, σκεπάζοντας τον εαυτό του με το υλικό αυτό, εξαλείφοντας την ταυτότητά του, μεταμορφωνόμενος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως τον τυφλώνει και τον αναγκάζει να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του. Σε μια συγκλονιστική παράσταση, ο Σαγκαζάν αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση νέας ουσίας και μορφής. Ο Sagazan δηλώνει σχετικά: «Με αφήνει κατάπληκτο το πόσο φυσιολογικό, ακόμη και ασήμαντο, θεωρούν οι άνθρωποι το γεγονός ότι είναι ζωντανοί». Στο “Transfiguration”, ανασημασιοδοτεί την έννοια της ζωής, προσφέροντας μια συναρπαστική, ενοχλητική αλλά και συγκινητική ματιά σε μια εναλλακτική αντίληψη του εαυτού, απελευθερωμένου από αναστολές. Εισιτήρια είναι διαθέσιμα με ηλεκτρονικό τρόπο: στο "Public" bit.ly/2J0iv2a και στο bit.ly/2H4GVuQ, http://www.kalamatadancefestival.gr./ Official Hashtags: #24kdf2018, #kalamatadancefestival, #kalamata.