Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 10:22

Εκδήλωση για τους αστεροειδείς το Σάββατο στην Καλαμάτα

Εκδήλωση για τους αστεροειδείς το Σάββατο στην Καλαμάτα

 

 

Εκδήλωση για τους αστεροειδείς διοργανώνει στην Καλαμάτα μεθαύριο Σάββατο η μαθητική διαστημική ομάδα Καλαμάτας με τη συνεργασία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και του Ορειβατικού Συλλόγου, με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση -που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ- πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών (Asteroid Day), παράλληλα με ανάλογες εκδηλώσεις σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Στη σχετική συνέντευξη που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο από μέλη της μαθητικής διαστημικής ομάδας του 6ου Γυμνασίου, από κοινού με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα, τονίστηκε ότι στη διάρκεια της μεθαυριανής εκδήλωσης θα υπάρξει απ’ ευθείας σύνδεση, μέσω Διαδικτύου, με μαθητές σε άλλες 6 ευρωπαϊκές χώρες, όπου θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά της, η φυσικός Κωνσταντίνα Παναγάκου καθηγήτρια στο 6ο Γυμνάσιο, εξήγησε ότι η Παγκόσμια Ημέρα των Αστεροειδών στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους αστεροειδείς και στο “τι μπορεί να γίνει για να προστατευθεί η Γη από ένα καταστροφικό γεγονός”.

Την εκδήλωση, συνέχισε, θα προλογίσει ο εξειδικευμένος ερευνητής Τάκης Θεοδοσίου, συντονιστής της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών στην Ελλάδα (Asteroid Day Greece) και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ενωσης Συλλεκτών Μετεωριτών (IMCA). Στη συνέχεια θα μιλήσουν μαθητές, μέλη της μαθητικής διαστημικής ομάδας Καλαμάτας, που θα αναπτύξουν 10 διαφορετικές θεματικές πάνω στους αστεροειδείς.

Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καργάκος, Δημήτρης Μωραγιάννης, Μαρία Δεμπεγιώτη, Ιωάννα Νικολαΐδη, Αγγελος Καλογερόπουλος και Ιωάννης Γυφτοχρήστος, αναφέρθηκαν με λακωνικό τρόπο στα διάφορα θέματα που θα αναπτύξουν οι ίδιοι και άλλοι συμμαθητές τους σχετικά με τους αστεροειδείς.

Β.Γ.Μ.