Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 14:09

Παράσταση στο Ναό Επικούριου Απόλλωνα “From darkness to light” (φωτογραφίες - βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παράσταση στο Ναό Επικούριου Απόλλωνα “From darkness to light” (φωτογραφίες - βίντεο)

 

 

«Όλος ο χώρος είναι ιερός, όπου κι αν πατήσεις νιώθεις την ενέργειά του». Μία σύνδεση με τον τόπο, το μνημείο, την ανθρώπινη υπόσταση και το τι σημαίνει να κάνεις κάτι συλλογικό, να μοιράζεσαι κάτι με άλλους.

Ο κύκλος παραστάσεων με τίτλο «The Sleep & Dream Performance series», που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ (2014), στην κεντρική σκηνή της Στέγης (2016) και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2017), ταξίδεψε για πρώτη φορά υπαίθρια, στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα (έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου) στη Φιγαλεία στα σύνορα μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 1.130 μέτρων.

 

  

Η διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη επισκέφτηκε τη χώρα των ονείρων αναζητώντας το φως του Απόλλωνα και προκάλεσε θεατές, επισκέπτες και διανυκτερεύοντες, να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το φως της πανσελήνου και της ανατολής. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.

Η σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική.

Μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού ναού όπου χορευτές, μουσικοί και θεατές δημιούργησαν ένα δίκτυο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι συνδεδεμένοι με αρχετυπικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από αρχής γενέσεως κόσμου:

Εννοια του Όλου, αντίληψη του φυσικού σώματος σε σχέση με την ψυχή και τον νού, σύνδεση με τα σημεία του Ορίζοντα (Δύση, Ανατολή, Βορράς, Νότος) και με τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, αέρας, νερό, γη), το σκοτάδι και το φως, καθώς και το ενωτικό στοιχείο όλων που είναι η Αγάπη (Εμπεδοκλής).

 

 

«From Darkness to Light».  Mια συναρπαστική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα. 

   

 

 

 

  

 

 

 

 


NEWSLETTER