Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 18:08

Προβολή της ταινίας «Ussak» στην Καλαμάτα

Η ταινία «Ussak» του Κυριάκου Καντζουράκη θα προβληθεί την ερχόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα: «εκεί που», όπως λέει ο δημιουργός της, «ξεκίνησαν τα πρώτα γυρίσματα, εκεί που κάποιοι ερασιτέχνες ηθοποιοί αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα».

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου και θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι δωρεάν, και όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε απόρους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

 

STORY ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κάτω από τον ήχο του Ussak, η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στο μέλλον. Ο τρελαμένος εκπρόσωπος μιας σκοτεινής ασαφούς εξουσίας, ένα μυστηριώδες παιδί, δυο ηλικιωμένοι καλλιτέχνες, μια ομάδα αυτοσχέδιου αντάρτικου πόλης, μια γυναίκα που κυνηγάει ασθμαίνοντας την επιβίωσή της βυθισμένη στον αμοραλισμό και τη σκληρότητα. Οταν οι μικρές προσωπικές ιστορίες συμπίπτουν με μια μεγάλη εξέγερση αγροτών, τότε αναδύεται ένα επείγον αίτημα: ένας νέος τρόπος ζωής, να πέσει η σκληρή μάσκα και ν' αποκαλυφθούν τα αληθινά πρόσωπα. Ανέφικτο; Ουτοπικό; «Ο ουτοπιστής είναι ο απόλυτος υλιστής...» ακούγεται στο φινάλε της ταινίας.

Πρωταγωνιστούν οι: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Νίκος Νίκας, Θεοδώρα Τζίμου, Δημήτρης Πουλικάκος, Νέλλη Θεοφιλοπούλου, Δημήτρης Πολύτιμος, Θάνος Αλεξίου,

Καμίλλο Μπετανκούρ.

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης.

Σενάριο: Κάτια Γέρου, Κυριάκος Κατζουράκης.

Παραγωγή: Γιάννης Σωτηρόπουλος / Real Eyes Productions.