Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 07:53

Καλαμάτα: Τελευταίες παραστάσεις του «Συν Ενα» με την «Τούτσι»

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Τελευταίες παραστάσεις του «Συν Ενα» με την «Τούτσι»

 

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους μπαίνουν οι παραστάσεις του θεατρικού σχήματος «Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος» με την κωμωδία «Τούτσι», βασισμένη στην ομώνυμη γνωστή κινηματογραφική επιτυχία του 1982, του Σίντνεϊ Πόλακ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.

Οι τελευταίες 6 παραστάσεις θα δοθούν από σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου παρουσιάζεται η «Τούτσι» ήδη από τις 17 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία.

Οι θεατές σε κάθε παράσταση απολαμβάνουν ένα διασκεδαστικό απολαυστικό δίωρο, παρακολουθώντας τη μεταμόρφωση του κεντρικού ήρωα Μάικλ Ντόρσεϊ σε Ντόροθι Μάικλς (Τούτσι) και τα όσα ξεκαρδιστικά ευτράπελα ακολουθούν.

Πρόκειται για το ανέβασμα μιας κλασικής πλέον κωμωδίας της δεκαετίας του ’80, που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και την ευαισθησία της, με μια διπλή προβληματική που καταρχήν της χαρίζει την αξιοπιστία μιας «σκεπτόμενης» κωμωδίας: Από τη μια αποτελεί σχόλιο πάνω στην ανεργία και τον σεξισμό στις γυναίκες στο χώρο εργασίας, και από την άλλη αγγίζει το αιώνιο ζήτημα της διαφοράς και της συμπληρωματικότητας των δύο φύλων. Η ιστορία διαδραματίζεται δε σε μία δεκαετία κατά την οποία η αμερικανική κοινωνία γνώρισε και την ανεργία και την αποκαθήλωση των ταμπού κατά των ομοφυλόφιλων.

Το έργο «Tootsie» πάντως είναι πάνω από όλα ένα ξεκαρδιστικό και ανατρεπτικό έργο, που προκαλεί το θεατή να το αντιμετωπίσει και ως love story.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης. Σκηνικά: Γιάννης Τσούπας. Προσαρμογή Μουσικής: Πάνος Κουραμπάς. Στίχοι Τραγουδιών: Μιμίκα Τάσση. Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης. Βίντεο-Μοντάζ: Γιώργος Λαχανάς. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα, Νίκος Κυριακουλάκος.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Χριστίνα Αρβανίτη, Μάρω Γιαμαρέλου, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Μιχάλης Καρμοίρης, Σέφη Κούβελα, Πάνος Κουραμπάς, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, εφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Λεωνίδας Παχτίτης, Αλέκα Σταυριανέα, Τάκης Τσαπόγας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι παραστάσεις από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή δίνονται καθημερινά στις 9.15 μ.μ., ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 μ.μ.

Στην είσοδο υπάρχουν εισιτήρια των 12 ευρώ και φοιτητικά-μαθητικά 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν όλες τις ημέρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., στο 6908-252187.


NEWSLETTER