Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 07:54

Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Γράφτηκε από την
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα και του φετινού, του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, με πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, ενώ ήδη 21 γκρουπ έχουν δηλώσει συμμετοχή και η υποβολή δηλώσεων συνεχίζεται.

Το καρναβάλι θα ξεκινήσει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ενός γκρουπ στο Καρναβάλι, μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής στο τηλ. 2721 181030, να αποστείλουν mail στη διεύθυνση: info@kalamatianokarnavali.gr ή να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας www.kalamatianokarnavali.gr Το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο: 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00 και βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στον ημιώροφο, με πρόσβαση απευθείας από την οδό Αριστομένους.

Η Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Χρυσή Λιάππα κάλεσε όλους τους επαγγελματίες να ενισχύσουν το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι με χορηγίες, στολισμό των καταστημάτων και των επιχειρήσεών τους, καθώς και με τη διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να έρθουν στην Καλαμάτα για τις Απόκριες και το Καλαματιανό Καρναβάλι. Τόνισε, τέλος, ότι στόχος της πραγματοποίησης του Καλαματιανού Καρναβαλιού, εκτός από τη διασκέδαση, είναι η υποστήριξη του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης αντάξιο του Καλαματιανού Καρναβαλιού και ανέφερε ότι αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, ξεκινούν η λειτουργία του εκθετηρίου στολών και οι κληρώσεις για τα παιχνίδια του Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε: Η έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Φωτεινή Ψυχίδου και μετά το πέρας της θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος REC.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία, ο ερμηνευτής Δημήτρης Καραδήμος θα ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, θα γίνει το πάρτι του Καρναβαλιού στο ξενοδοχείο Elite.

Το Kαρναβάλι θα κορυφωθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τα “Ουζάκια” και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Θα την παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και η Αστρη Μαυρέα. Το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Την παρουσίαση έχει αναλάβει και φέτος ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Onirama. Τα παιχνίδια του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα κορυφωθούν τις τελευταίες ημέρες της διενέργειάς του.

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνουν δράσεις στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, όπως και το δρώμενο ευετηρίας στη Νέδουσα.

Στη χθεσινή συνέντευξη παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι εθελοντές Ακριβή Καλογεροπούλου και Παναγιώτης Δραγκιώτης κι εκπρόσωποι γκρουπ καρναβαλιστών, όπως η Αμαλία Μάλαμα, από 2ο Δημοτικό Σχολείο (“Ούτε οι 12 δε μας σώζουν”), Φάνης Παναγιωτόπουλος (“Οι Βλαχοδήμαρχοι”), Βασίλης Μιχαλόπουλος (“Σιλβέστερ και Τουίτι”) και Παύλος Χριστόπουλος, από το 24ο Δημοτικό Σχολείο (“Τα σηματάκια του 24ου”).

Τα γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή, μέχρι τώρα, είναι: 1) Group 1 “The Working ...dead”, με αρχηγό τον Ακη Λουκάκη. 2) Group 4 “Vlaxo...Δήμαρχοι”, με αρχηγό τον Βασίλη Νταϊφώτη. 3) Group 5 “Τελετάμπις”, με αρχηγό τον Νίκο Νικολακέα. 4) Group 6 “Γιορτή των νεκρών”, με αρχηγό τον Φώτη Κασκάνη. 5) Group 12 “Σιλβέστερ και Τουίτι”, με αρχηγό τον Βασίλη Μιχαλόπουλο. 6) Group 14 “Bella Venezia”, με αρχηγό τον Δημήτρη Κομπιλίρη. 7) Group 16 “Τζογαδόροι”, με αρχηγό τη Λένα Κυδωνάκη. 8) Group 17 “Crazy Taxi”, με αρχηγό τον Γιώργο Αλεβίζο. 9) Group 20 “Ούτε και οι 12 δεν μας σώζουν”, με αρχηγό την Αμαλία Μάλαμα. 10) Group 23 “Μας κάνουν τον Κινέζο”, με αρχηγό τη Γιώτα Φερέτου. 11) Group 24 “Τα σηματάκια του 24ου” (24ο Δημοτικό Σχολείο), με αρχηγό την Αικατερίνη Κατσιρέα. 12) Group 26 “Πάρτε τα σκουπίδια”, με αρχηγό την Ειρήνη Γρηγοροπούλου. 13) Group 36 “Τη χάσαμε την μπάλα”, με αρχηγό την Χρύσα Μητσέα. 14) Group 45 “Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα”, με αρχηγό τη Μαρία Λότση. 15) Group 48 “Οι πρωτόγονοι ξαναχτυπούν”, με αρχηγό την Παναγιώτα Λαγωνικάκου. 16) Group 55 “Πήτερ Παν και Τίνγκερμπελ”, με αρχηγό τον Θοδωρή Κωστόπουλο. 17) Group 56 “Pacman γυναίκες και παιδιά”, με αρχηγό την Αγγελική Μπούρα. 18) Group 57 “Τα ΚΔΑΠάκια”, με αρχηγό τη Μαρία Πλαγιανού. 19) Group 60 “Οι γάτοι του 14ου”, 14ο Δημοτικό Σχολείο. 20) Group 76 “DC Heroes”, με αρχηγό τον Ηλία Μπουζαλά. 21) Group 77 “La Casa De Papel”, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Τασιακόπουλο.


NEWSLETTER