Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 13:04

Μάγεψε το Ηρώδειο ο Δημήτρης Πλατανιάς

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με θερμότατο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο κατάμεστο Ηρώδειο η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της “Τραβιάτας” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Καλαματιανός Δημήτρης Πλατανιάς.

Η παράσταση ανέβηκε με μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία - σκηνικά - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και με τους διεθνείς σταρ της όπερας Λιζέτ Οροπέσα και Σαϊμίρ Πίργκου.

Το σπουδαίο καστ των πρωταγωνιστών συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε με πάθος. Η Λιζέτ Οροπέσα, το πιο hot όνομα στην όπερα αυτή τη στιγμή, που έφτασε στην Αθήνα μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στη Σκάλα του Μιλάνου, επιβεβαίωσε τη φήμη της και πρόσφερε στο αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία της Βιολλέτας Βαλερύ που θα μείνει στην ιστορία. Ο τενόρος Σαϊμίρ Πίργκου έπλασε έναν δυναμικό αλλά και την ίδια στιγμή σπαρακτικό Αλφρέντο, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάς σε εξαιρετική φόρμα αποθεώθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Ο Λουκάς Καρυτινός έδωσε ένα μοναδικό ακρόαμα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, ενώ η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ πρόσφεραν ερμηνείες υψηλού επιπέδου.

Η συμμετοχή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απέσπασε θετικά σχόλια.