Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 07:36

Ο Αντ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Γράφτηκε από την



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει το νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων της Πύλου και την έκθεση του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, η οποία θα φιλοξενείται πλέον στην οικία του Κωστή Τσικλητήρα. Αυτό οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σε συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και τη γ.γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου συζήτησαν για την εξέλιξη των έργων στο δήμο, στον τομέα του πολιτισμού.
Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2ο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε ημερομηνία η οποία θα οριστικοποιηθεί σύντομα.
Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, η συζήτηση του δημάρχου με τον κ. Τζαβάρα και την κ. Μενδώνη αφορούσε: Την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 750.000 ευρώ. Την εξέλιξη του έργου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ανακτόρου του Νέστορα, 400.000 ευρώ, αλλά και την αντικατάσταση του στεγάστρου στο ανάκτορο του Νέστορα και την εξέλιξη σχετικά με τη μελέτη και επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας. Το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στο Νιόκαστρο της Πύλου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο ανάδειξης και αποκατάστασης του Μεσαιωνικού Υδραγωγείο Πύλου, επίσης ενταγμένου στο ΕΣΠΑ με 150.000 ευρώ. Το έργο αναστήλωσης του κάστρου της Μεθώνης με 900.000 ευρώ. Και την πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γοτθικής εκκλησίας στο Νιόκαστρο.
Ενα ακόμα θέμα ήταν η τέλεση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων της Πύλου και τα εγκαίνια της έκθεσης του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, η οποία θα φιλοξενείται πλέον στην οικία του Κωστή Τσικλητήρα, ύστερα από παραχώρηση του πρώτου ορόφου του οικήματος από το δήμο. Οι εργασίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες χάρη στη στενή συνεργασία του δήμου και της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.