Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 18:36

Το ντοκιμαντέρ "Βαλκανικές ρίζες" προβάλλεται στη Φοινικούντα

Γράφτηκε από την
Το ντοκιμαντέρ "Βαλκανικές ρίζες" προβάλλεται στη Φοινικούντα

Το ντοκιμαντέρ "Βαλκανικές ρίζες" των Chris Rabbitt και Anthony Fletcher θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο κάμπινγκ “Θίνες” στη Φοινικούντα από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Το φιλμ είναι διάρκειας 83 λεπτών, παραγωγής Αυστραλίας, ενώ οι προβολές συνεχίζονται και το Σάββατο.

Πρόκειται για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις πλούσιες μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και των Ρομά. Με την Ορχήστρα των Τσιγγάνων της Βαρκελώνης και μερικούς από τους "δασκάλους" της βαλκανικής μουσικής, η ταινία θα εξετάσει τη γενετική αλλαγή και πώς μια ομάδα νέων μουσικών από όλη τη νέα Ευρώπη χωρίς σύνορα τιμά, διατηρεί και ανανεώνει μια ζωτική και χαρούμενη μουσική παράδοση.

Το φιλμ θα ακολουθήσει την Ορχήστρα των Τσιγγάνων της Βαρκελώνης καθώς ταξιδεύουν στα Βαλκάνια. Για το συγκρότημα, το ταξίδι δεν είναι μια τυπική περιοδεία αλλά ένα προσκύνημα, καθώς θα συναντήσει και θα παίξει με μερικούς από τους διακεκριμένους μουσικούς των Βαλκανίων.

Ενώ η ταινία περιλαμβάνει συναυλίες και αυθόρμητες μουσικές παραστάσεις, έχει και χαρακτήρα αφηγηματικό, αποδίδοντας τις ιστορίες και τα όνειρα των μελών της μπάντας και των καλεσμένων τους.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, στη Φοινικούντα, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και σε χώρο που θα ανακοινωθεί, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Yaniv Rokah “Βασίλισσα Μίμι” διάρκειας 75 λεπτών, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τον Γενάρη του 2019. Οταν νιώθεις βασίλισσα, ακόμα και ένα καθαριστήριο μπορεί να φαντάζει παλάτι! Η Marie “Mimi” Haist, στα 50 της, παράτησε τον μοιχό σύζυγό της και μετακόμισε.... στους δρόμους, ζώντας σε πάρκινγκ και εισόδους πολυκατοικιών μέχρι που μια βροχερή νύχτα, βρήκε το "σπίτι" της ανάμεσα σε σειρές από αυτόματα πλυντήρια σε ένα καλιφορνέζικο καθαριστήριο. Κάτι παραπάνω από γενναιόδωρος, ο ιδιοκτήτης τής επέτρεψε να μείνει. Η φιλοσοφία της Μίμι, "Το παρελθόν είναι παρελθόν" την έκανε αγαπητή στους πελάτες της, για τους οποίους η Μίμι δίπλωνε τα ρούχα για παραπάνω από 20 χρόνια. Στην πάροδο αυτών των ετών, η Μίμι έκανε πολλούς φίλους, από ντόπιους μέχρι αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ζακ Γαλιφανάκης και η Ρενέ Ζελβέγκερ.


NEWSLETTER