Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 09:54

Εντυπωσιακό φινάλε στο Κοπανάκι για τις "Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες"

Γράφτηκε από τον
Εντυπωσιακό φινάλε στο Κοπανάκι για τις "Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες"

 

 

Με μια ακόμη εντυπωσιακή παράσταση στο Κοπανάκι έριξε την αυλαία του το 15ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», το βράδυ της Κυριακής.

Εντυπωσιακά χορευτικά, κουστούμια και μουσικές από την Αργεντινή, τη Βολιβία , την Τσεχία, το Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες και το Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα» κέρδισαν για ακόμη μια φορά το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την λήξη του φεστιβάλ έκανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκη, στην πρώτη του δημόσια παρουσία από την ανάληψη των καθηκόντων. Συνεχάρη το Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και όλους τους συντελεστές δίνοντας την υπόσχεση του ότι του χρόνου όλα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης μεταξύ άλλων σημείωσε: “Οφείλω να συγχαρώ την πρόεδρο, το συμβούλιο της και όλους τους συντελεστές που κάθε χρόνο δίνουν αυτή την ομορφιά στον τόπο μας, στην Τριφυλίας μας, που την προβάλουν διεθνώς. Θα ήθελα με ταπεινότητα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Γνωρίζω ότι για να γίνει όλο αυτό δεν φτάνουν ώρες, μέρες, μήνες και είναι λίγοι οι σύλλογοι που μπορούν να το κάνουν. Εχετε τον πολιτισμό μέσα στην καρδιά σας και την αγάπη για τον τόπο μας, σας ευχαριστώ, σας εύχομαι ότι καλύτερο και να σας διαβεβαιώσω ότι η πόρτα μου θα είναι ανοικτή. Σας δίνω το λόγο μου ότι του χρόνου θα είναι πολύ πιο τέλεια όλα.» Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά επισήμανε ότι το φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι μέσα στις γειτονιές του κόσμου, ένα μαιευτήριο πολιτισμού που κάθε χρόνο γεννιόνται πέντε νέα παιδιά, οι χώρες,  που έρχονται στην Τριφυλία.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER