Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 18:17

“Κατασκευάζοντας μια ταινία" με τον Δημήτρη Μπαβέλλα

Γράφτηκε από την
“Κατασκευάζοντας μια ταινία" με τον Δημήτρη Μπαβέλλα

Σεμινάριο με θέμα “Κατασκευάζοντας μια ταινία" με τον Δημήτρη Μπαβέλλα οργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας από τον Οκτώβριο, ξεκινώντας από τις βασικές αρχές και φτάνοντας μέχρι το γύρισμα μιας ταινίας.

Οι εκπαιδευόμενοι, μετά από μια σειρά προβολών, ασκήσεων και masterclasses, καλούνται να γυρίσουν μια κινηματογραφική σκηνή αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοότητες, αλλά απολαμβάνοντας παράλληλα τη χαρά της τελικής δημιουργίας. Πριν από την προετοιμασία για το γύρισμα, θα γίνουν εισαγωγικά μαθήματα με τις βασικές αρχές του κινηματογράφου, το πώς γίνεται μια ταινία, προβολές και ανάλυση σημαντικών φιλμ στην ιστορία του σινεμά, ασκήσεις σκηνοθεσίας και σεναρίου, καθώς και παρουσιάσεις με διάφορους καλεσμένους από τον χώρο του κινηματογράφου. Θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση οπότε θα οριστεί ημερομηνία και ώρα για μια πρώτη διερευνητική δωρεάν συνάντηση με τον εισηγητή.

Ο Δημήτρης Μπαβέλλας γεννήθηκε στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής από τον Δημήτρη Μαυρίκιο στο «Θέατρο των αλλαγών». Εχει σκηνοθετήσει δύο μεγάλες και αρκετές μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, βιντεοκλίπ, τηλεοπτικές εκπομπές, εταιρικά βίντεο κ.ά. Ακόμη, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικός παραγωγός στους ραδιοσταθμούς Flash 96.1 και Μελωδία FM.

 

 


NEWSLETTER