Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 17:08

«Η Μικρή Γοργόνα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Γράφτηκε από την
«Η Μικρή Γοργόνα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Τη διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου (ώρες 9:45 & 11:15), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Απόστολου Ψαρρού, απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων της έκθεσης φωτογραφίας τοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίου «Το χρώμα του νερού».

Η Μικρή Γοργόνα, το διάσημο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βασίζεται σε έναν παλιό σκανδιναβικό θρύλο. Οι μικροί θεατές, περιστοιχισμένοι από τις φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της έκθεσης του Θ. Παπαγεωργίου και με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Α. Ψαρρού, θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στο απέραντο γαλάζιο και να νιώσουν τη μεγάλη αγάπη που ένωσε δύο τόσο διαφορετικά πλάσματα, τη μικρή γοργόνα με την υπέροχη φωνή που θαυμάζει όλος ο βυθός και τον γοητευτικό πρίγκιπα που έκλεψε την καρδιά της.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Απόστολος Ψαρρός.

Κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα: Θωμάς Χουλιάρας.

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αποστόλης Σκανδάλης.

Μουσική: Evi Evan.

Αφίσα: Kanelloscob.com.

Φωτογραφίες: Άρτεμις Λιάγκα.

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου-Νικολέττα Παναγιώτου (διπλή διανομή), Ιορδάνης Κασάπογλου.

Διάρκεια: 50’

Η συμμετοχή στην παράσταση είναι δωρεάν, με απαραίτητη προσυνεννόηση του σχολείου με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

* Η έκθεση «Το χρώμα του νερού» του Θεόδωρου Παπαγεωργίου παρουσιάζεται στο Μουσείο από 25 Οκτωβρίου 2019 έως και 6 Ιανουαρίου 2020.

 


NEWSLETTER