Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 08:46

Πλούσιο το πρόγραμμα του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πλούσιο το πρόγραμμα του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού (βίντεο)

 

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα και του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού, με πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες και εκπλήξεις.

Τα γκρουπ προετοιμάζονται και συμμετέχουν ήδη στις προκαρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, με έντονο ενδιαφέρον. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των εθελοντών, των πληρωμάτων, των χορηγών και όλων εκείνων που βοηθούν ώστε να συνεχίσει δυναμικά ένας θεσμός για την πόλη που προσφέρει δωρεάν ψυχαγωγία, αλλά και τονώνει οικονομικά τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, ενώ ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από ξενοδοχεία και καταλύματα είναι θετικά για τις ημέρες των Απόκρεων. 

Ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας τόνισε πως από την πλευρά του καταβάλλεται κάθε δυνατή κίνηση ούτως ώστε να αναδειχθεί ο θεσμός, σε μια προσπάθεια να γίνει καλύτερος σε σχέση με άλλες χρονιές. “Ευελπιστώ πως φέτος θα έχουμε το καλύτερο καρναβάλι και η συμμετοχή των καρναβαλιστών θα είναι μεγάλη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το Καρναβάλι διότι οι ώρες που αφιερώνουν στο θεσμό είναι πάρα πολλές, έχουν εγκαταλείψει οικογένειες, δουλειές και ασχολούνται μόνο με αυτό” ανέφερε ο κ.  Δρούγας.

Τέλος ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, Γιάννης Δούζης αφού ανέλυσε αρχικά το πρόγραμμα του Καρναβαλιού είπε πως ο θεσμός έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά εδώ και ενάμιση μήνα, πριν τα Χριστούγεννα, σε μια προσπάθεια να διοργανωθεί με επιτυχία το φετινό Καρναβάλι, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές. “Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή και νομίζω πως τον έχουμε πετύχει γιατί βλέπω πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους καρναβαλιστές σε ότι έχουμε κάνει ως τώρα. Επίσης εκτιμούν πολύ το γεγονός πως τους έχουμε δώσει αυτό που ζητούσαν τόσα χρόνια, το καρναβαλικό χωριό” σημείωσε. “Την Κυριακή η κεντρική πλατεία θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο club. Εκεί θα δούμε πολύ ωραία σκηνικά τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά ούτε και στη Μητρόπολη του Καρναβαλιού, την Πάτρα. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό το σχεδιασμό και νομίζω πως η τελετή λήξης θα αφήσει εποχή φέτος. Η συμμετοχή από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι πολύ μεγάλη (έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 πληρώματα) και πρόκειται να ξεπεράσει κατά το τριπλάσιο το περσινό Καρναβάλι. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για το Καρναβάλι των μικρών και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις οι συμμετοχές σε αυτό θα ξεπεράσουν αυτό των ενηλίκων” επισήμανε ο κ. Δούζης. Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσίαση τον ρόλο φέτος θα αναλάβουν ντόπιοι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, με στόχο να υπάρχει καλύτερη χημεία ανάμεσα σε αυτούς και τους καρναβαλιστές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Τελετή έναρξης με σύνθημα «Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές». την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη σε ένα μεγάλο μέρος της στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

- Παιδικό καρναβάλι με θέμα την ανακύκλωση. Στις 15 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. παιχνίδι προσκόπων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων για τα γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού. Στις 22 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. παιχνίδια προσκόπων για όλα τα παιδιά της πόλης στη προκυμαία της Καλαμάτας με οποιαδήποτε καρναβαλική αμφίεση. Στις 23 Φεβρουαρίου στις 12.30 μ. παρέλαση των γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της κεντρικής πλατείας στο νότιο μέρος της, όπου θα μπαίνουν στη πλατεία για να αρχίσει το πάρτι  και το show του μάγου Sankara. Στην πλατεία θα έχει κάδους ανακύκλωσης στους οποίους θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.

- «Παραμυθιαζόμαστε» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Ειδική εκδήλωση των καρναβαλικών γκρουπ, τόσο του παιδικού, όσο και των ενηλίκων, για μικρούς και μεγάλους.

- Φεστιβάλ τραγουδιού και μίμησης με τίτλο “Déjà vu 6” την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

- «Χορεύετε» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Ειδική εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού για τα καρναβαλικά γκρουπ με πολύ χορό.

- Νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.. Μεγάλη νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων από την Κεντρική Πλατεία στην πλατεία Όθωνος.

- Καρναβαλική παρέλαση – Τελετή λήξης την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 4 μ.μ.. Πανηγυρική ημερήσια παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων και αρμάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αναχώρηση από το Ιστορικό Κέντρο (Πλατεία Όθωνος) και κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία. Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης με ένα μεγάλο show και party (Νίκος Χαλκούσης & Dj Pantelis) για τους καρναβαλιστές, τους δημότες της Καλαμάτας και τους επισκέπτες της πόλης


NEWSLETTER