Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:47

Ξεκινά σήμερα το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

 

Πανηγυρική γιορτή για την έναρξη του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα διοργανωθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με σύνθημα «Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές».

Η τελετή έναρξης θα έχει ως βασικό θέμα, λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων. Αύριο Σάββατο, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. το αποκριάτικο “μενού” περιλαμβάνει παιχνίδι προσκόπων στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων  για τα γκρουπ του παιδικού καρναβαλιού. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη του προγράμματος θα πάρει το επόμενο Σαββατοκύριακο το Παιδικό Καρναβάλι, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην ανακύκλωση.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί παιχνίδια προσκόπων για όλα τα παιδιά της πόλης στη προκυμαία της Καλαμάτας με οποιαδήποτε καρναβαλική αμφίεση.

Στις 23 Φεβρουαρίου στις 12.30 μ. θα γίνει η παρέλαση των γκρουπ από την αρχή της Αριστομένους (πεζόδρομος) μέχρι το τέλος της κεντρικής πλατείας στο νότιο μέρος της. Εκει θα διοργανωθεί πάρτυ και ένα show του γνωστού μάγου Sankara. Στην πλατεία θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης στους οποίους τα παιδιά θα αφήσουν τις στολές τους στη λήξη της εκδήλωσης.


NEWSLETTER