Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 20:51

Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία που ήταν προγραμματισμένες από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την κοινή υπουργική απόφαση, που ενέκρινε και ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, λόγω του κορονοϊού.

Την αρχική ανακοίνωση, ακολούθησε παγωμάρα και αναστάτωση για τη ματαίωση των εκδηλώσεων και την οικονομική ζημιά που προκύπτει, αλλά μπρος στην προστασία της δημόσιας υγείας κανείς δεν μπορεί να μην πειθαρχήσει.

Ειδικότερα, στο Δήμο Καλαμάτας αποφασίστηκε επισήμως η ακύρωση, ενώ ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συγκάλεσε διαπαραταξιακή επιτροπή με τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών, στο ιστορικό Δημαρχείο, για να τους ανακοινώσει την οριστική απόφαση

Από το Δήμο Μεσσήνης πριν λίγο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την ακύρωση των εκδηλώσεων και κυρίως του 160ου καρναβαλιού της Μεσσήνης:

“Σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών περί ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, προβαίνουμε στην ακύρωση όλων των καρναβαλικών δράσεων του Δήμου Μεσσήνης.

Συνιστούμε σε φορείς, συλλόγους και δημότες μας να τηρήσουν τις επίσημες οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε”.

Σε ακυρώσεις όλων των καρναβαλικών και αποκριάτικων εκδηλώσεων προχώρησαν και οι Δήμοι Πύλου - Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας, για λόγους προληπτικής προστασίας από τον κορονοϊό μετά και τη σχετική υπουργική απόφαση.

Σε ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη αναφέρεται:

"Θα ήθελα, με την παρούσα, να γνωστοποιήσω σε όλους σας ότι ο Δήμος Τριφυλίας ακυρώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το εορταστικό τριήμερο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, αφ' ενός μεν να υπακούσει στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, αφ' ετέρου δε να συμβάλει στην προάσπιση της υγείας των πολιτών του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς όλους εκείνους που εργάστηκαν και με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν, έτσι ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς, που επρόκειτο να γίνουν στο Δήμο Τριφυλίας, να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Ευελπιστώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και σας υπόσχομαι πως του χρόνου θα το γιορτάσουμε διπλά".


NEWSLETTER