Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 16:22

Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας στη Δημητσάνα

Γράφτηκε από την
Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας στη Δημητσάνα

Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας μαρότας για ενήλικες και παιδιά θα διοργανωθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου ( 4.15 μ.μ.-7.15 μ.μ.) από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21/3).

Οι συμμετέχοντες, αφού αποκομίσουν θεωρητικές γνώσεις για την τέχνη του κουκλοθεάτρου και τα είδη θεατρικής κούκλας, θα κατασκευάσουν και θα στολίσουν τη δική τους κούκλα μαρότα από καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά όπως εφημερίδα, χαρτοταινία, ύφασμα, μαρκαδόρους και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Η μαρότα είναι κούκλα που στηρίζεται σε ένα ραβδί και έχει συνήθως μόνο κεφάλι και χέρια. Μετά το εργαστήρι, θα ακολουθήσει παράσταση, όπου τα παιδιά θα δώσουν στην κούκλα που κατασκεύασαν τον χαρακτήρα που επιθυμούν. Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας (7-17/5).

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ.-6 μ.μ.).


NEWSLETTER