Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 19:13

Σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες στην Καλαμάτα από το "Νέο Φροντιστήριο"

 

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα "Μαθησιακές δυσκολίες: Τροχοπέδη στη μάθηση ή πρόκληση για εφαρμογή νέων μεθόδων διδασκαλίας;" διοργανώνει ο εκπαιδευτικός όμιλος "Νέο φροντιστήριο" 

στις 8 Δεκεμβρίου 3 - 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εφημερίδας "Ελευθερία" στην οδό Γεωργούλη 26 στην Καλαμάτα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση της ικανότητας από τον εκπαιδευτικό να αναγνωρίζει τις ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών και να είναι σε θέση να σχεδιάζει εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που βοηθούν το μαθητή να αναδείξει τις ικανότητες του μέσα στη τάξη.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και αναλύσεις περιστατικών, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αποκτήσουν δεξιότητες που διευκολύνουν την άριστη συνεργασία μαθητή- καθηγητή-γονέα.

Υπο-ενότητες σεμιναρίου: παρουσίαση μαθησιακών δυσκολιών. σύντομη ιστορική αναδρομή, γενετικοί - βιολογικοί - ψυχολογικοί - κοινωνικoί και εκπαιδευτικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία ή αποτυχία στο σχολείο και στη μάθηση, αίτια - συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών, με ιδιαίτερη έμφαση στη δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, ΔΕΠ-Υ, παρουσίαση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων που βοηθούν στην ανάδειξη σχολικών και κοινωνικών ικανοτήτων, σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος και προγράμματος τάξης, ο ρόλος των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εισήγηση θα γίνει από τη δρ. Θεοδώρα Παπαδοπούλου ακαδημαϊκή διευθύντρια του Τομέα Ειδικής Αγωγής New York College, νευρογλωσσολόγο. 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ. 

Ειδική τιμή για φοιτητές και φοιτήτριες 40 ευρώ. 

Για δηλώσεις συμμετοχής: κ. Κόλλια 210 2519009, 210 2519149.