Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 17:13

Την ταινία το «Θαύμα» προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία το «Θαύμα» προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ρ. Τζ. Παλάτσιο, το «Θαύμα» αποτελεί μία ακόμη πρόταση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Το φιλμ αφηγείται τη συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.
Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπό του που τον ανάγκασαν να μην πάει σχολείο, ο Ογκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας, όταν αρχίζει να φοιτά σ’ ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένειά του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους τη συμπόνοια και την αποδοχή, το ταξίδι του Ογκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.
Η ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
Ο Ογκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση, φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.
Εναν χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο, ο Όγκι και όλοι γύρω του αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή: η φιλία, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο σου.
Βραβεία – υποψηφιότητες: Βραβεία Σατελάιτ 2018 – Καλύτερη Ανθρωπιστική Ταινία, Βραβεία Hochi 2018 – Καλύτερη Ξένη Ταινία, υποψήφια για Οσκαρ Μακιγιάζ 2018.
Μέσα από το σύνδεσμο: https://webtv.ert.gr/promo/wonder.