Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 18:49

Η παράσταση «Το παγκάκι» στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Νέα ημερομηνία ανακοινώθηκε για την Καλαμάτα από τους διοργανωτές της παράστασης "Το παγκάκι" με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Ιουλίου, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω δυσκολιών που προέκυψαν και εν τέλει θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Καλαμάτας την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι; Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ενωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Εχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Διασκευή - Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης, Μετάφραση: Νίκος Καμτσής, Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 16 ευρώ (γενική είσοδος) και 12 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33, τηλ: 27210 87902), Βιβλιοπωλείο “Ολα Χαρτί” (Πλατεία 23ης Μαρτίου 2, τηλ: 27210 63690. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο τηλ: 2310-860888.