Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 15:06

«Ακου το νερό» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Γράφτηκε από την
«Ακου το νερό» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Aκου το νερό» θα διοργανώσει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Θρύλοι, παραμύθια, σκοτεινές φήμες, υδάτινες ευλογίες και επικλήσεις από τα ζωογόνα νερά του ξύπνιου έως τις υπόγειες λίμνες του ύπνου μας, ζωντανεύουν σε ειδικές αφηγηματικές παραστάσεις και συμμετοχικά εργαστήρια, όπου το νερό «μιλά» και «αφηγείται» με τη φωνή του ιστορητή Στέλιου Πελασγού.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-«Η Αρχοντοπούλα κι ο Νεροπαρμένος» κι άλλα παραμύθια του νερού στις 12 μ. Παράσταση προφορικής αφήγησης, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Μαρίας Ζωγραφάκη-Σπυριδάκη για παιδιά κι όσους πίνουν ακόμα το δροσερό νερό της παιδικής ηλικίας.
-«Το νερό πάντα κρατούσε» στις 7 μ.μ. Εργαστήρι ανταλλαγής ιστοριών, αναμνήσεων και θρύλων για εφήβους και ενήλικες. Από την αρχαία ελληνική μυθολογία έως τις νεότερες προφορικές παραδόσεις το νερό αποτελεί χώρο συνάντησης του ανθρώπινου με το υπερφυσικό. Πόσοι έχουν ακούσει το όνομά τους να το φωνάζουν μέσα στη ρεματιά; Πόσα βρέφη έχουν «ρεματίσει»; Πόσες συναντήσεις έχουν γίνει στις βρύσες και πόσοι είδαν τη νεράιδα στην κρήνη να χτενίζεται; Oσοι φέρουν ιστορίες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να τις παρουσιάσουν στην παράσταση αφήγησης που θα ακολουθήσει.
-«Η ώρα που κοιμάται το νερό» στις 8 μ.μ. Παράσταση αφήγησης για ενήλικες και εφήβους με ιστορίες σκοτεινές αλλά και εύθυμες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν ενώ η κράτηση θέσης θα είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ.-6 μ.μ.).


NEWSLETTER