Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:53

Συγκινητική εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση από το 2ο ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από την
Συγκινητική εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση από το 2ο ΕΠΑΛ

 

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας η εκδήλωση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας με τίτλο «Προϋπαντώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων την περίοδο της Tουρκοκρατίας».

Παιδιά και εκπαιδευτικοί από το 2ο ΕΠΑΛ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια εκδήλωση που περιλάμβανε μουσική, αφήγηση και οπτικοακουστικό υλικό. Ο κόσμος που το βράδυ του Σαββάτου ανηφόρισε προς το Κάστρο, είδε να ξετυλίγεται η ανηφορική πορεία του ελληνισμού από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια μέχρι τις παραμονές του ξεσπάσματος της Επανάστασης. Το ταξίδι στο χρόνο ήταν μεστό και διδακτικό και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ολοι οι παρευρισκόμενοι καθ’ υπόδειξη των διοργανωτών τήρησαν ευλαβικά όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού (θερμομέτρηση, αποστάσεις, μάσκες).

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε, εμφανώς συγκινημένη, η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Θεοδωρακάκου ενώ χαιρετισμό, εκ μέρους του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: δρόμοι ελευθερίας», απηύθυνε η Βάγια Παναγιωτίδη.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα τόσο του ερευνητικού προγράμματος «Καλαμάτα 1821: δρόμοι ελευθερίας», όσο και του Δήμου Καλαμάτας. Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Μπασακίδης και Γιώργος Φάβας και ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.


NEWSLETTER