Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 08:32

Λιτός ο εορτασμός της 193ης επετείου Ναυμαχίας Ναβαρίνου

Γράφτηκε από την
Λιτός ο εορτασμός της 193ης επετείου Ναυμαχίας Ναβαρίνου

 

Λιτός, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν χθες στην Πύλο ο εορτασμός για την 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, στην ομώνυμη πλατεία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των συμμαχικών χωρών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Αγγελος Λάππας.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Ναυμαχίας, τονίζοντας τη δυναμική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των λαών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις προκλήσεις της γείτονος χώρας, ενώ ευχήθηκε ειρήνη, υγεία και κάθε καλό σε όλο τον κόσμο.

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτριος Σκάλκος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος (Μεσσηνίας) και Βασίλειος Καπέλιος, ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας ακόλουθος Αμυνας Charles Abalea, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατιωτικός ακόλουθος Sergey Demiyanov και ο γ.γ. της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Rory Sherrington, ο διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου υποστράτηγος Δημήτριος Τσιμπίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.


NEWSLETTER