Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 08:12

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης στο μουσείο χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης στο μουσείο χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη» (βίντεο)

Ξεκινά σήμερα στη Μεσσήνη το πρώτο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, μετά από καιρό, η έκθεση χαρακτικών και οπτικοακουστικών μέσων "Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο”.

Αυτή θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”, εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου (επισκέψιμη Τρίτη - Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.).

Οπως δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιώργος Αθανασόπουλος, η επέτειος για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα, έδωσε την ιδέα για την έκθεση αυτή. Τόνισε πως το Κατσουλίδειο είναι “πνεύμονας πολιτισμού” και πως θα αναβαθμιστεί τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος του, αλλά και οι υποδομές του, με το ποσό του 1 εκ. ευρώ.

Ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης σχολίασε τις δυσκολίες που προέκυψαν το περασμένο και αυτό το έτος, για την προετοιμασία της έκθεσης, λόγω της πανδημίας και των λοκντάουν. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και μίλησε για το πώς προέκυψαν αρχικά αυτά τα έργα και πώς αυτά συγκεντρώθηκαν κάτω από την ίδια θεματική. Θύμισε πως ανάλογη έκθεση είχε γίνει για τα έργα που ήταν εμπνευσμένα από το Επος του ’40, μόνο που αυτή ήταν μικρότερης έκτασης. Αναφέρθηκε τέλος στη βοήθεια των Γ. Δαβίλλα και Εύης Ντρε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο καταγόμενος από τη Μεσσήνη  ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης. Θα την παρουσιάσει ο κ. Kατσουλίδης, την προβολή των εικόνων με σύγχρονα μέσα οπτικής επικοινωνίας έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης I. Γρηγορόπουλος. Η ιδέα έχει την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος Iωάννου Φ. Kωστοπούλου και του Iδρύματος “Kαπετάν Bασίλη και Kάρμεν Kωνσταντακόπουλου”.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER