Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 10:10

Εκδήλωση στο μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρεκίτσας στο Δυρράχι

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση στο μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρεκίτσας στο Δυρράχι

Εκδήλωση στο μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Ρεκίτσας στο Δυρράχι του Δήμου Μεγαλόπολης διοργάνωσε χθες ο οικείος δήμος για να τιμήσει την έξοδο του Παπαφλέσσα από τη μονή.

Το εν λόγω μοναστήρι χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο αγωνιστών ακόμα και πριν από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Στη Μονή Ρεκίτσας μόνασε για αρκετά χρόνια ο Παπαφλέσσας, ο οποίος στις 18 Αυγούστου 1817 αποχώρησε από αυτή, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από τον Τούρκο διοικητή του Λεονταρίου. Ο Παπαφλέσσας αποχωρώντας, μετακινήθηκε προς τα Επτάνησα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μολδοβλαχία, κηρύττοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Μεγαλόπολης Θεοφάνης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Μανιάτης, Δημήτρης Σιέμπος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Κυριακόπουλος, Γιώργος Μαρκολιάς, Νικήτας Τζιούβελης και ο υπαστυνόμος Β΄ Κώστας Τάγκας.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τη φιλόλογο-ιστορικό Ελένη Κλουκίνα, μέλος της UNESCO. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης. 


NEWSLETTER