Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 21:24

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου για το 1821

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου για το 1821

 

Εκδήλωση με τίτλο "Από την επανάσταση του 1821 μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς του τόπου μας” διοργανώνει αύριο στις 8.30 μ.μ. ο Σύλλογος γυναικών Δωρίου, στην πλατεία του Δωρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την επανάσταση κατά του οθωμανικού ζυγού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-«Η συμμετοχή των Σουλιμοχωρίων στον αγώνα του 1821» - Ομιλία από την Κωνσταντινιά Οικονόμου (Πρόεδρος του Συλλόγου Δωρίου).

- «Ο Κολοκοτρώνης και οι Ντρέδες» - Ομιλία από τον Δημήτρη Δριμή (φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Δήμου Αετού).

- «Ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική επανάσταση» - Ομιλία από τον Γιαννάκη Γκρίτζαλη  (κοινωνιολόγος - εργασιολόγος, απόγονος του χιλίαρχου της επανάστασης του 1821 και ηγέτη της Μεσσηνιακής επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη).

- «1821 - τα τραγούδια και οι παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας» - Ομιλία από τον Λεωνίδα Παπακώστα (επιχειρηματίας, ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα γίνει σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Μεσσηνίας και με τον Δήμο Οιχαλίας, θα παρουσιαστούν αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και όπλα από τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου « Οι Δωριείς».


NEWSLETTER