Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 22:08

Λαμπαδηδρομία διοργανώνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Λαμπαδηδρομία διοργανώνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

 

Λαμπαδηδρομία διοργανώνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης «Λαμπαδηδρομία 2021», στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η φλόγα της λαμπαδηδρομίας με τίτλο “Εστίες Επανάστασης - Δρόμοι Ελευθερίας”, θα ξεκινήσει σήμερα από το ιστορικό Μανιάκι, όπου έδωσε την τελευταία του μάχη ο Παπαφλέσσας (Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος), καταλήγοντας στην Πύλο στις 20/10, ημέρα εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα περάσει από όλες τις πόλεις, τα χωριά και τα μνημεία του δήμου, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, “στόχος είναι να αναδειχθούν ιστορικές διαδρομές, μέρη που γεννήθηκαν και έδρασαν ήρωες και αγωνιστές του 1821 και να στηρίξει τις ιδέες τής πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς του δήμου μας. Στον Δήμο Πύλου - Νέστορος βρίσκονται τοποθεσίες, στις οποίες σημειώθηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα κατά την Επανάσταση του 1821”.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε: “Τιμούμε τους ρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις ιστορικές διαδρομές, όπου διήνυσαν για να κατακτήσουν την ελευθερία του έθνους. Στηρίζουμε τις ιδέες των δημιουργικών ανθρώπων του τόπου μας και προχωράμε μπροστά ενωμένοι με γνώμονα την ευημερία των συνδημοτών μας και του τόπου μας”.


NEWSLETTER