Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 11:40

Η "τελεία" στου "Παπασωτηρίου"

Γράφτηκε από την
Η "τελεία" στου "Παπασωτηρίου"

Το προσωπικό ταλέντο και η ικανότητα που πολλές φορές αγνοούμε ή φοβόμαστε να αναδείξουμε βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ιστορίας της "Παραμυθοπαρέας του Σαββάτου" αυτή την εβδομάδα στο βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" στις 6.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Αφορμή, η ιστορία "Η τελεία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Αίσωπος".

Υπόθεση: Για τη μικρή Λία όλα ξεκινούν με μια μικρή αφορμή, μια τελεία. Στην αρχή υπάρχει άρνηση, ύστερα μια έκπληξη και τέλος … η αλήθεια είναι πως σε αυτή την ιστορία δεν υπάρχει τέλος αλλά μια σπουδαία αρχή. Το χαρτί της Λίας είναι άδειο πάνω στο θρανίο αλλά το μάθημα ζωγραφικής έχει τελειώσει. Η δασκάλα της το βλέπει και της λέει: «Α! Μια πολική αρκούδα σε χιονοθύελλα». Η Λία μουτρώνει. Οταν όμως η δασκάλα της προτείνει να ζωγραφίσει οτιδήποτε, "μια γραμμή, μια τελεία έστω κι ό,τι βγει", η Λία αρπάζει τον μαρκαδόρο και τον καρφώνει με μανία πάνω στο χαρτί. Η τελεία είναι έτοιμη. Η δασκάλα παίρνει στα χέρια της το χαρτί και το κοιτάζει με προσοχή. Επειτα ζητάει από τη Λία να βάλει την υπογραφή της. Την άλλη μέρα το μικρό κορίτσι βλέπει τη ζωγραφιά της μέσα σε μια σκαλιστή χρυσή κορνίζα. 

Κι έτσι ξεκινούν όλα. Από μια τελεία. Γιατί τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι απλά ενθάρρυνση. Κι αν αποκτήσει πίστη στον εαυτό του και μπορέσει να σταθεί στα πόδια του θα καταφέρει να εκφραστεί, να ρισκάρει αλλά και να ανακαλύψει τις δυνατότητες και τα ταλέντα του.

Με αφορμή και τη γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου όλοι οι φίλοι της παραμυθοπαρέας θα δημιουργήσουν μια ζωγραφιά αφιερωμένη στη μαμά τους!

Η επιμέλεια και διοργάνωση του προγράμματος ανήκει στην Αντζυ Μπούρα. Την ομάδα των εμψυχωτών συμπληρώνουν οι Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Νάντια Ξυνού, Παναγιώτης Καραγιώργης και Σπύρος Ρουμελιώτης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 


NEWSLETTER