Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 19:30

Εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης στο Μανιάκι (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης στο Μανιάκι (φωτογραφίες)

Η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι τιμήθηκε σήμερα στο ιστορικό χωριό, στο χώρο όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ανδριάντας του Παπαφλέσσα: εκεί όπου γράφτηκε μια ακόμη λαμπρή σελίδα της ελληνικής Ιστορίας και μεγαλούργησε η ελληνική ψυχή.

Στο εκκλησάκι της Ανάστασης τελέστηκε θεία λειτουργία και στη συνέχεια μπροστά από τον ανδριάντα του Παπαφλέσσα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαο Κανελλόπουλο, τον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον υποστράτηγο Σεραφείμ Χατζημιχαλίδη εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, τον δήμαρχο Πύλου Νέστωρος Δημήτρη Καφαντάρη, τον πρόεδρο της ΤΚ Μανιακίου Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο, τον Παναγιώτη Φλέσσα εκ μέρους της Οικογένειας Φλέσσα, τον πατέρα Ευστάθιο Δικαίο εκ μέρους της οικογένειας Δικαίων, τον Γεώργιο Γεωργακόπουλο εκ μέρους του Συλλόγου Μανιακαίων Αθήνας, τον Γεώργιο Χρονά εκ μέρους του Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Μαρία Φιλίππου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το Μανιάκι αποδεικνύει ότι χαρισματικές προσωπικότητες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της Ιστορίας.

Ποιήματα απήγγειλαν από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου οι Μαρία Καραβίδα και Σοφία Χιόνη, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας οι Μαρία Μπουρλούκα και Κάρμεν Δημ. Ιουνέσκου, και από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας οι Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Μπάρκας, Αλίκη Καρκιδώνη, Ανδριάνα Διπλάρη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό των μικρών μαθητών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχόπουλου και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούπολης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER