Σάββατο, 25 Μαϊος 2013 21:42

Εγκαίνια για τη 2η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εγκαίνια για τη 2η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα η 2η Ανθοκομική Εκθεση στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων.

Ο κ. Νίκας είπε πως μέσα από την έκθεση οι Καλαματιανοί θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν δωρεάν και τις 9 μέρες της διάρκειάς της.

Πρόσθεσε ακόμη πως για να γίνει αυτή η μεγάλη γιορτή των λουλουδιών εργάστηκαν σκληρά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σε σχέση με άλλες χρονιές είναι λιγότεροι.

Στην έκθεση υπάρχουν λουλούδια και φυτά, καθώς και τα ανοικτά βαγόνια συλλόγων και φορέων της πόλης. Το Εικαστικό Εργαστήρι μετέχει με έκθεση κεραμικής.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια μουσική έπαιξε η Φιλαρμονική Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα και τραγούδησε η Μαρία Κρασοπούλου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 25 Μαΐου 8.30 μ.μ. εγκαίνια από το Δήμαρχο Καλαμάτας, συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, έκθεση κεραμικών έργων με τίτλο «Ανθη κεραμικής 2» του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» στο Αναψυκτήριο.

Κυριακή στις 9 μ.μ. συναυλία με το παραδοσιακό τμήμα του Δημοτικού Ωδείου και τους Χορευτικούς Συλλόγους της πόλης στο πατινάζ.

Δευτέρα στις 8 μ.μ. εκδήλωση «Το θέατρο πάει σχολείο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας στο πατινάζ.

Τρίτη 6 - 8 μ.μ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα άνθη του μύθου…» από  τη ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο Αναψυκτήριο.

Τετάρτη 8.30 μ.μ. ομιλία με θέμα «Τα αρωματικά φυτά της Μεσογείου στην κηποτεχνία» από τον Επαμεινώνδα Κάρτσωνα (καθηγητή Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας) στο Αναψυκτήριο.

9 μ.μ. συναυλία με τους «Ντούρου-Ντούρου» στο Πατινάζ.

Πέμπτη 9 μ.μ. παρουσίαση της περιβαλλοντικής δράσης «Σχολεία με κήπο» από την ΠΕΕΚΠΕ Μεσσηνίας στο Αναψυκτήριο.

Παρασκευή 9 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στο Πατινάζ, 10 μ.μ. συναυλία Jazz Steps στο Αναψυκτήριο.

Σάββατο 10.30 -1.30 μ.μ. εργαστήρι ζωγραφικής, κατασκευών και δημιουργίας κεραμικών πλακιδίων «Καλημέρα λουλούδια» από το Εικαστικό Εργαστήρι στο Αναψυκτήριο, 7.30 μ.μ. Χελιδονίσματα από το τμήμα προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου στο Πατινάζ. Στις 8 μ.μ. απονομή βραβείου και υποτροφιών  «Παν. Φωτέα» στο Αναψυκτήριο.

Κυριακή 9 μ.μ. «Φοιτητική νότα» από μουσικά συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο Πατινάζ.

Δράσεις στα βαγόνια

Αθλητικός Παράδεισος: έκθεση φωτογραφίας της παλιάς Καλαμάτας Δευτέρα - Παρασκευή 6 - 8 μ.μ.

Κέντρο Νέων: ενημέρωση για εθελοντικά προγράμματα Τετάρτη στις 8 μ.μ., "Παιζόδρομος" για τα παιδιά Παρασκευή 6.30.

Kalamatafreespace: ενημέρωση, εργαστήρια, κομποστοποίηση, έκθεση Τετάρτη - Παρασκευή 6 - 8 μ.μ.

Σπηλαιολογική Εταιρεία: κατάβαση από την πεζογέφυρα Παρασκευή 7 - 11 μ.μ.

Ευκλής: αγώνας μπάσκετ Τετάρτη απόγευμα.

Απόφοιτοι Μουσικού Σχολείου "Μαρία Κάλλας" μελοποιημένα παραμύθια Τετάρτη 10 π.μ. - 9 μ.μ. Απόσπασμα από τη "Φαλακρή τραγουδίστρια".

ΚΕΘΕΑ: ζωγραφική στο "Σκάκι" καθημερινά από τις 6 μ.μ., έκθεση φωτογραφίας με βιολογικές καλλιέργειες καθημερινά από τις 6 μ.μ., εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού Τετάρτη και Σάββατο 7 μ.μ.

ΦΛΚ: έκθεση φωτογραφίας Σάββατο - Κυριακή 5 - 11 μ.μ.

Καθημερινά, από 27 έως 31 Μαΐου και από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι θα διοργανώνονται βιωματικά και εικαστικά Εργαστήρια, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από: τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Αμαξοστασίου, την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Re: Think Project, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/26173-2-anthokomiki-ekthesi


NEWSLETTER