Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 08:15

Καλαμάτα: Εντυπωσιάστηκε από την εικαστική έκθεση του Δ. Ηλιόπουλου ο Παυλόπουλος (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Εντυπωσιάστηκε από την εικαστική έκθεση του Δ. Ηλιόπουλου ο Παυλόπουλος (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Την έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Ηλιόπουλου με θέμα “Ονειρα σε μαύρο φόντο” επισκέφθηκε χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στην έκθεση αυτή, μέσα από 53 πίνακες ζωγραφικής ο επισκέπτης βλέπει να ξετυλίγεται μπροστά του η Οδύσσεια των προσφύγων σε όλες τις στιγμές της περιπέτειας, δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες.

“Το έργο του κ. Ηλιόπουλου τιμά την τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας”, παρατήρησε ο Πρ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του μετά την ξενάγηση στην έκθεση από τον καλλιτέχνη και τόνισε: “Οπως δείχνει το έργο αυτό, με το φως της Ελλάδας ανάβει ο φάρος της ελπίδας για όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Εμείς οι Ελληνες είμαστε πάντοτε μπροστάρηδες στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αλλοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει αυτές τις αρχές και αξίες που έχουν την απώτερη καταγωγή τους στο ελληνικό πνεύμα, στον ελληνικό πολιτισμό. Εμείς παρά τις δυσκολίες μας, παρά τα προβλήματά μας, συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, συνειδητοποιημένοι δημοκράτες κυρίως, αφιερώνουμε τούτο τον αγώνα όλων των λαών στον ανθρωπισμό, την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Αυτή την ειρήνη και την αλληλεγγύη αποπνέει όλο το έργο του κ. Ηλιόπουλου. Τον συγχαίρω θερμά, γιατί μέσα στο έργο του είναι η ίδια η ψυχή του. Και αυτό δεν είναι λίγο. Δείχνει την ποιότητα του καλλιτέχνη. Συγχαρητήρια θερμά”.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ. (εκτός Κυριακής).