Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 07:30

Απόψε και στο "Cine center" Καλαμάτας: Πρεμιέρα κάνει το "Πριν τα μεσάνυχτα" – με τους Ιθαν Χοκ και Ζυλί Ντελπί

Γράφτηκε από την
Απόψε και στο "Cine center" Καλαμάτας: Πρεμιέρα κάνει το "Πριν τα μεσάνυχτα" – με τους Ιθαν Χοκ και Ζυλί Ντελπί

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στο "Cine center" Καλαμάτας η πολυαναμενόμενη ταινία που γυρίστηκε στη Μεσσηνία "Πριν τα μεσάνυχτα" (Before midnight). Οι προβολές θα γίνονται κάθε μέρα για αυτή την εβδομάδα στις 7.45 και 10.15 μ.μ.

 

Υπόθεση: Οι χαρισματικοί Ιθαν Χοκ και Ζυλί Ντελπί επιστρέφουν στους ρόλους των Jesse και Celine και μοιράζονται μαζί μας το 3ο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Γυρισμένο στο αγέρωχο και ανεπιτήδευτο τοπίο της Μάνης, το "Πριν τα μεσάνυχτα" είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού σε παραγωγή της Ελληνικής εταιρείας Faliro House. Μετά τη Βιέννη (Πριν το Ξημέρωμα) και το Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα), η κάμερα του Richard Linklater περιπλανιέται παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη μέχρι την Πύλο και την Κορώνη. Με φόντο την καλοκαιρινή Ελλάδα, μας αποκαλύπτεται με αφοπλιστική αμεσότητα τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι. Πόσο διαφορετικά είναι τα συναισθήματά τους; Είναι ακόμα οι συζητήσεις τους τόσο συναρπαστικές και γνήσιες; Στο "Πριν το ξημέρωμα" (1995), ο Jesse (Ethan Hawke), ένας νεαρός Αμερικανός τουρίστας συναντά αναπάντεχα τη Γαλλίδα Celine (Julie Delpy) σε ένα τρένο προς τη Βιέννη. Της προτείνει να αλλάξει τα σχέδια της κι έτσι περνούν όλο το βράδυ μαζί, γοητευμένοι ο ένας από τον άλλο, περπατώντας στους δρόμους της πόλης και συζητώντας για τον έρωτα, τη ζωή και όχι μόνο. Το ξημέρωμα χωρίζουν με την υπόσχεση να βρεθούν ξανά. Θα χρειαστούν άλλα εννέα χρόνια για να διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι τους, αυτή τη φορά στο Παρίσι. Στο "Πριν το ηλιοβασίλεμα" (2004), ο Jesse και η Celine έχουν λίγη ώρα στη διάθεση τους, αλλά είναι αρκετή για να ανακαλύψουν και πάλι ο ένας τον άλλον, συζητώντας για τα χρόνια που πέρασαν, για τις σχέσεις τους και τη ζωή τους. Εννέα χρόνια αργότερα τους συναντάμε ξανά στο "Πριν τα μεσάνυχτα», ενώ κάνουν διακοπές μαζί με τις δίδυμες κόρες τους στην Ελλάδα. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στη Γαλλία, ο Jesse είναι πια ένας επιτυχημένος συγγραφέας, αλλά αισθάνεται ότι χάνει επαφή με τον έφηβο γιο του που ζει στην Αμερική. Αντίστοιχα, η Celine προβληματίζεται για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα που μπορεί να αναστατώσει την οικογενειακή ρουτίνα.

Σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Πρωταγωνιστούν: Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Αριάν Λαμπέλ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

 


NEWSLETTER