Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 08:02

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Μάνος Κιτσικόπουλος απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

Συνεχίζεται απόψε η “Ανοιξη των πλήκτρων” στις 9 μ.μ. στο στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και σολίστ το Μεσσήνιο Μάνο Κιτσικόπουλο. Το κοινό θα απολαύσει το φιλμ “Sunrise” με ζωντανή μουσική από πιάνο και ελεύθερη είσοδο.  

Επειτα από την επιτυχία του “Θωρηκτού Ποτέμκιν”, ο Μάνος Κιτσικόπουλος, από τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, συνθέτοντας μουσική και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών (Σοπέν, Πιατσόλλα, Κουρτ Βάιλ, Σατί κ.α.). Αμερικανικής παραγωγής του 1927, η ταινία του Φρήντριχ Βίλεμ Μούρναου “Sunrise: a song of two humans” (“Η αυγή”), διαμόρφωσε το σύγχρονο σινεμά, καθώς ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης ελευθέρωσε τη στατική έως τότε κάμερα, εφαρμόζοντας επαναστατικές τεχνικές στην κίνησή της.

Θεωρείται από τους κριτικούς το καλύτερο φιλμ του βωβού κινηματογράφου, έχοντας κερδίσει 3 Οσκαρ και πληθώρα διακρίσεων και αποτελεί σταθμό στην τέχνη της αφήγησης, καθώς μια ιστορία μοιχείας και προμελέτης φόνου μετατρέπεται σε έναν ύμνο για τον έρωτα και την ελπίδα.


NEWSLETTER