Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 12:19

Στην Καλαμάτα το «Επετειακό» Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ - Δράση απ' την κεντρική πλατεία (Φωτογραφίες+βίντεο)

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα το «Επετειακό» Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ - Δράση απ' την κεντρική πλατεία (Φωτογραφίες+βίντεο)

Με επίκεντρο την Καλαμάτα θα διεξαχθεί το «Επετειακό» Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ, έως την Κυριακή.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από 9 χώρες, κατασκευασμένα από το έτος 1923 έως το έτος 2001, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, την Classic Regularity με ΜΩΤ έως 50 χλμ/ω, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης, και την Touring με χαμηλότερες ΜΩΤ και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στις τρεις μέρες του αγώνα, τα πληρώματα των δύο πρώτων κατηγοριών θα διανύσουν συνολικά 680 χλμ. με 24 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 140 χλμ.), ενώ τα πληρώματα της κατηγορίας Τouring 610 χλμ. με 16 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 100 χλμ.). Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας ενώ η χρονομέτρηση θα γίνει δορυφορικά από την εταιρεία Anube Sport.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens ), καθώς και πολυνίκες αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη 29/09 στα Ίσθμια και η πρώτη στάση έγινε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας μετά από περίπου 2 ώρες, ενώ η δεύτερη στάση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Η πρώτη μέρα τελείωσε με την άφιξη των αγωνιζομένων μέσω Ταϋγέτου στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα.

Σήμερα Παρασκευή, ο αγώνας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου) στις 10.45 με κατεύθυνση Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα. Κατά την επιστροφή από την Ανατολική Μάνη θα υπάρχει μια στάση μίας ώρας στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης. Η επιστροφή από την Αρεόπολη προς την Καλαμάτα θα γίνει μέσω Οίτυλου, Στούπας και Καρδαμύλης, περίπου στις 19.00.

Το Σάββατο 01/10, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 από το ξενοδοχείο Elite City Resort με κατεύθυνση την Κορώνη, μέσω Πεταλιδίου, και μετά από μια στάση, θα συνεχίσει μέσω Μεθώνης προς την Πύλο για τον τερματισμό του Ράλλυ, περίπου στις 15.30. Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η επίσημη απονομή των επάθλων – gala dinner – όπου θα βραβευθούν οι νικητές του αγώνα.

Η Κυριακή 02/10 είναι ελεύθερη μέρα, ωστόσο έχει προγραμματιστεί για τα πληρώματα, πριν την επιστροφή για την Αθήνα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, περίπου στις 12.45. Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης, ενώ θα υπάρξει ιδιαίτερη βράβευση για τη δοκιμασία παρατηρητικότητας κατά τη διάρκεια της πρωινής διαδρομής.


NEWSLETTER