Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 14:14

Εκδήλωση στη Μεσσήνη για τη βία κατά γυναικών

Γράφτηκε από την

Ενημερωτική εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ στο χώρο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης την περασμένη Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου. Οι ομιλήτριες Εύα Γιαννοπούλου, κοινωνική λειτουργός του δήμου, Χρύσα Ούτσικα, λογοθεραπεύτρια, και Μαγδαληνή Δημοπούλου, ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις εκδηλώσεις βίας στην καθημερινότητα, ενώ αναλύθηκε και ο ρόλος της πρόληψης στην έμφυλη βία.

Επίσης, έγινε βιντεοπροβολή με μηνύματα κατά της έμφυλης βίας, διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο για την κακοποίηση των γυναικών και δόθηκαν φυλλάδια με πληροφορίες με γραμμές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και διευθύνσεις επίσημων ιστοσελίδων, ενώ κατατέθηκε και προσωπική μαρτυρία-βίωμα από άτομο που υπέστη ενδοοικογενειακή βία.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Μεσσήνης λειτουργεί Γραφείο Ισότητας και η γραμμή SOS 15115, όπου μπορούν να γνωστοποιούνται περιστατικά βίας.