Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 09:03

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την έμφυλη βία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκδήλωση για την έμφυλη βία

 

Εκδήλωση για την έμφυλη βία με τίτλο “Ανίχνευση και διαχείριση περιπτώσεων γυναικών θυμάτων βίας από τους επαγγελματίες του ΕΣΥ - Καλές πρακτικές και εργαλεία στη διάθεση των υγειονομικών, πραγματοποιείται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Την οργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου.

Στόχος της εκδήλωσης που απευθύνεται σε όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας της Μεσσηνίας, είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε ζητήματα αναγνώρισης, διαχείρισης και αντιμετώπισης του φαινομένου της έμφυλης βίας. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τους χαιρετισμούς, θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

12:15 “Αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας - Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις και ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας” , Κατσίποδα Βασιλική - Σοφία (κοινωνική ανθρωπολόγος Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας).

12:35 “Το στάδιο της ανίχνευσης (SCREENING): Βασικές ενδείξεις εντοπισμού βίας και η στάση των επαγγελματιών υγείας”, Στρατάκου Μαρία (κοινωνική λειτουργός Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας).

12:55 “Το στάδιο της διαχείρισης: Ψυχολογικό προφίλ θυμάτων - Καλές πρακτικές παρέμβασης και εργαλεία στη διάθεση των επαγγελματιών υγείας”, Μιχαλοπούλου Δήμητρα (ψυχολόγος Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας).

13:20 “Βία κατά των γυναικών - το νομικό πλαίσιο συνοπτικά - ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας”, Νάντια Ζγέρα (νομικός Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών).

Η εκδήλωση θα κλείσει γύρω στις 13.40 το μεσημέρι, με συζήτηση.


NEWSLETTER