Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 18:58

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

 

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Δευτέρα στις 11 π.μ.  στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Γ. Καρέλια, Ανατολική Παραλία) οι μαθητές των τμημάτων γαλλικής γλώσσας του σχολείου.

Η εκδήλωση απεικονίζει τη ζωντάνια της γαλλο-ελληνικής σχέσης στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «La France, une seconde patrie » (Γαλλία μια δεύτερη πατρίδα).

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύντρια Τρισεύγενη Πουλοπούλου “η παρουσίαση ετερόκλητων αλλά σημαντικών προσωπικοτήτων Ελλήνων που έζησαν στη Γαλλία, μας προσφέρει μια καλειδοσκοπική εικόνα, ένα πανόραμα της φιλίας που συνδέει διαχρονικά τους δύο λαούς. Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς,  η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είναι μόνο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων που έζησαν στη Γαλλία είτε για να σπουδάσουν και να εργαστούν ή για να βρουν καταφύγιο στα χρόνια της δικτατορίας.

Η παράσταση βασίζεται τόσο σε οπτικό υλικό όσο και σε δραματοποιημένες αφηγήσεις, ζωντανή μουσική και τραγούδια που ερμηνεύουν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου.

Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η κ. Αθηνά Αμανατίδου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη”.