Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 08:23

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο Μεσσήνιος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς θα τραγουδήσει σήμερα στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. 

Στην εκδήλωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία αρχίζει στις 5 το απόγευμα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ηλία Βουδούρη. Σολίστ θα είναι εκτός από το Δημήτρη Πλατανιά η Ελενα Κελεσίδη. Στην τελετή παράδοσης της Φλόγας η Ορχήστρα της Λυρικής θα ερμηνεύσει τα έργα: "Πέντε Ελληνικοί χοροί για μεγάλη ορχήστρα" του Νίκου Σκαλκώτα και "Πολοβτσιανοί χοροί του Αλεξάντερ Μποροντίν" από την όπερα "Πρίγκιπας Ιγκόρ". Λαμβάνουν μέρος και η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι αναπαράσταση της κλοπής της φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα, και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Φλόγα επανήλθε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928, ενώ η λαμπαδηδρομία εισήχθη κατά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.