Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 07:54

Πρεμιέρα της παράστασης "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" αύριο από την Πειραματική Σκηνή

Πρεμιέρα της παράστασης "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" αύριο από την Πειραματική Σκηνή

 

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας επιστρέφει με την καλοκαιρινή της παράσταση, παρουσιάζοντας την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης και το έργο του Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα".

Η παράσταση θα ανέβει από αύριο έως και την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Μετά από χρόνια η ομάδα των εφήβων καταπιάνεται με ένα κείμενο ενός από τους σημαντικότερους παγκοσμίως δραματουργούς του θεάτρου. Πρόκειται για την διασημότερη ιστορία αγάπης που αφορά δύο νεαρά παιδιά η οποία έχει αποδοθεί από πολλούς σκηνοθέτες και ομάδες ανά τον κόσμο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα 19 έφηβα μέλη της ομάδας της Πειραματικής ακροβατώντας ανάμεσα σε απλές δράσεις και σύμβολα, ως σύγχρονοι Ρωμαίοι, Ιουλιέτες, Καπουλέτοι, Μοντέγοι, παραμάνες παρασύρονται επί σκηνής από τον Έρωτα, από τις παθογένειες που προκαλούν οι έχθρες και οι αβάσιμες χρόνιες έριδες, μιλούν για την δύναμη της αγάπης και την αξία της ελευθερίας και συγκινούν με την απλότητά τους. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη αναφέρθηκε στην παράσταση, τονίζοντας πως είναι ωραίο αυτή να αποδοθεί και να ζωντανέψει από μια ομάδα εφήβων. Παράλληλα, υπενθύμισε πως μεταξύ των παιδιών που παίρνουν μέρος, είναι τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου που μπόρεσαν να δώσουν το παρών στις πρόβες παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους και να περάσουν βάση της βαθμολογίας τους στο Πανεπιστήμιο. Η Γιώλικα Πουλοπούλου πρόσθεσε πως ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μιλούν για τον έρωτα μέσα από σύμβολα, κάνοντας λόγο για την πιο αιματοβαμμένη ιστορία. Η ίδια έκανε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει και να δει την παράσταση, εκθειάζοντας την αντίληψη των παιδιών για το περιεχόμενο του έργου, μεταφέροντας το ανάλογα στη σκηνή. «Το έργο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και σίγουρα έχει να πει πολλά και στους μεγάλους» συμπλήρωσε. Τέλος, οι μαθητές Μιχάλης Κατσαρέας, Μαριλία Τσαούση και Δημήτρης Γκόνης μίλησαν για το πως κατάφεραν εν μέσω μιας τόσο απαιτητικής χρονιάς όπως αυτή των Πανελλαδικών να μπορέσουν να εντάξουν στην καθημερινότητα τους το θέατρο, υπογραμμίζοντας πως η δράση σε μια θεατρική ομάδα τους έδωσε δύναμη για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των μαθημάτων. «Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας έχει δοθεί μέσω της Πειραματικής να γνωρίσουμε το θέατρο, τους εαυτούς μας αλλά και άλλους ανθρώπους οι οποίοι θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα στη ζωή μας» επισήμανε ο Μιχάλης Κατσαρέας. Η Μαριλία Τσαούση στάθηκε στο γεγονός πως κατάλαβε ότι απέκτησε σιγουριά για τον εαυτό της μέσα από το χώρο αυτό, ενώ από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γκόνης συμπλήρωσε πως η Πειραματική αποτέλεσε μια διέξοδο για τον ίδιο, εν μέσω διαβάσματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου, Μουσική: Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, Σκηνικά και τα κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Αφίσα, βίντεο, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας, Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κατασκευή, μεταποίηση κουστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη, Ήχος-φωτισμοί: Χρήστος Συκάς, Γιώργος Ηλιόπουλος.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ρωμαίος: Χρήστος Σπύρης, Γιώργος Μούντανος, Μιχάλης Κατσαρέας, Ιουλιέτα: Αγγελική Βασιλοπούλου, Βασιλική Τριαντοπούλου, Κατερίνα Κασσάκου, Παραμάνα: Τόνια Κυριαζή, Μοντέγος: Ορφέας Χριστακούδης, Καπουλέτου: Μελίνα Μπάκα, Πάτερ Λαυρέντιος: Νικόλας Μαρινόπουλος, Υπηρέτες: Περικλής Νόκας, Χριστίνα Βέβε, Λυδία Γιαννακοπούλου, Μερκούτιος: Σοφία Δασκαρόλη, Μπενβόλιο: Σωτήρης Βουρλάκος, Τυβάλτος: Δημήτρης Κεχαγιάς, Πάρης: Δημήτρης Γκόνης, Πρίγκιπας: Χαρά Μπακέα, Έρωτας: Μαριλία Τσαούση. Η είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο) για φοιτητές , μαθητές και ανέργους.

Τ.Αν.