Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 12:04

Καλαμάτα: Σήμερα τα εγκαίνια έκθεσης της Ευρυδίκης Κωστοπούλου

Καλαμάτα: Σήμερα τα εγκαίνια έκθεσης της Ευρυδίκης Κωστοπούλου

Δύο σημαντικά για τον πολιτισμό ελληνικά ιδρύματα, το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, συνεργάζονται για πρώτη φορά υπογράφοντας από κοινού την έκθεση με έργα της ζωγράφου Ευρυδίκης Κωστοπούλου (1907-1980), επιθυμώντας, παράλληλα, να τιμήσουν το όνομα του γιού της, Γιάννη Κωστόπουλου.

Ο ίδιος, πέρα από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Τράπεζας Πίστεως και αργότερα της Alpha Bank, υπήρξε και από τα πρώτα και πιο πιστά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχελή. Σίγουρα σκοπός της ζωγράφου δεν ήταν να ενταχθεί στις πρωτοπορίες που έστω κι αργά έφθαναν στην Ελλάδα.

Δικός της σκοπός ήταν η ευχαρίστηση της δημιουργίας. Ζωγράφιζε συνεχώς και το ύφος της τροποποιείται ωριμάζοντας με τον χρόνο και όσο αρχίζει η ίδια να δείχνει εμπιστοσύνη στο πινέλο της. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές, από την Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και από την συλλογή του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Γκαλερί Α’49 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ.. Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 11 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ.-9 μ.μ., Σάββατο 11 π.μ.-2 μ.μ., Κυριακή κλειστά). Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου- 30 Σεπτεμβρίου.