Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 21:58

Βραδιά ποίησης και μουσικής στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Βραδιά ποίησης και μουσικής στη Μεσσήνη

 

 

Μία μαγική βραδιά ποίησης και μουσικής απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οταν η ποίηση γίνεται τραγούδι και αρμενίζει ως τη Σμύρνη», που οργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, περιλάμβανε ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από την καταξιωμένη συνθέτρια Πηγή Λυκούδη, η οποία συνόδευε στο πιάνο τους ερμηνευτές Γεωργία Αγγέλου και Δημήτρη Αϊβαλιώτη.

Η βραδιά πλαισιωνόταν από αποσπάσματα ποιημάτων γνωστών ποιητών που ακούστηκαν από την εξαιρετική φωνή του ηθοποιού Γιάννη Φέρτη. Η Πηγή Λυκούδη είχε επιλέξει ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού αλλά και σύγχρονων ποιητών και στιχουργών, όπως των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, κ.α.

Ιδιαίτερα συγκινητικό για το κοινό ήταν το αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, που σηματοδοτεί και θυμίζει την ανεπανόρθωτη καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού και ταυτόχρονα αγγίζει τους πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Στη μουσική βραδιά συμμετείχαν οι μουσικοί: Σταύρος Πλακιώτης: κιθάρες, μπουζούκι, Γάσπαρης Μαμάς: κλαρίνο, Ξένια Δικαίου: Φωνητικά.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης επενδύει στις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που μέσω της μουσικής και της ποίησης, μας ταξιδεύει στην ιστορία και ταυτόχρονα με έναν μαγικό τρόπο, περνάει έντονα συναισθήματα στο κοινό.


NEWSLETTER