Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 08:25

Σεμινάρια φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας

Σεμινάρια φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας

Ξεκινά αυτή την Κυριακή το σεμινάριο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας για επαγγελματίες, που διοργανώνει η Ενωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, στο "Elite City Resort". 

Για το θέμα μίλησαν χθες σε συνέντευξη τύπου στο "Luna" ο πρόεδρος Σπύρος Τασσόπουλος, ο Νικήτας Κότσιαρης μέλος του ΔΣ και ο Χρόνης Χρονόπουλος γραμματέας της Ενωσης. 

Στο πρώτο μάθημα, αυτής της εβδομάδας, ο Νίκος Βασιλάκης θα αναλύσει το θέμα "Adobe Bridge & Photoshop, Layers, μάσκες και Layer modes Face & Body Retouching". Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Κουτσαντώνης business development manager το Σαββάτο 9 Νοεμβρίου θα μιλήσει για την "Αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στην εικονοληψία και το μοντάζ".

Βιογραφικό: Ο Νίκος Βασιλάκης κατάγεται από τα Χανιά. Τελειώνει το λύκειο και μετακομίζει στο Ηράκλειο να σπουδάσει Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Αποκτά την πρώτη του D-SLR μηχανή (Nikon) και ξεκινά τη φωτογραφία σα χόμπυ. Πέντε μήνες αργότερα το χόμπι γίνεται επάγγελμα. Οντας ενεργό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΟΠΚ), βρίσκεται στην πρώτη του δουλειά στο περιοδικό 18-Τρίαντα και στην 18-30 διαφημιστική. Εντεκα εξώφυλλα, αργότερα μετακομίζει στην Αθήνα για να σπουδάσει Φωτογραφία. Συγχρόνως συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, διαφημιστικές και πελάτες. Αποφοιτεί από τη Leica Academy και μπαίνει στο στρατό. Τον Αύγουστο του 2009 κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο "b33k", ένα προσωπικό λεύκωμα. Επισκέπτεται το Λονδίνο για 8 μήνες. Από το 2010 έχει θέσει σε δραστηριότητα το PhotoshopNow.gr και άρχισε να διδάσκει Photoshop και Φωτογραφία στην Αθήνα. Προβάλει τη δουλειά του και την προωθεί μέσα από online κατάστημα για εκτυπώσεις της δουλειάς του με διανομή παγκοσμίως.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Κυριακής έχει ως εξής: 9.40 π. μ. προσέλευση, 10 "Το ψηφιακό αρχείο & Adobe Bridge. Κατανοώντας τις δομές και τα διαφορετικά ήδη αρχείων εικόνας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες τους. Βάθη, format, μεγέθη, αναλύσεις, συμπιέσεις και χρωματικά μοντέλα είναι έννοιες που πρέπει να θεμελιωθούν ώστε να εμβαθύνουμε αργότερα στη διαχείριση χρώματος αποτελεσματικά, χωρίς απώλεια ποιότητας. Διαχείριση μεγάλου φωτογραφικού αρχείου. Βαθμολόγηση και σύνθετη αναζήτηση. Δημιουργία ιστοσελίδας", 11.45 διάλειμμα, 12 " Layers, μάσκες και Layer modes. Το δυνατό σημείο του Photoshop. Τα διαφορετικά επίπεδα και οι συνδυασμοί τους μεγιστοποιούν τις δυνατότητες επεξεργασίας από απλή χρωματική ρύθμιση μέχρι φωτορεαλιστικά μοντάζ και εφέ", 2 γεύμα, 2.45 "Face - Body Retouching, αφαίρεση ρυτίδων σημαδιών και βελτίωση δέρματος και αλλαγή σχήματος του σώματος και του προσώπου", 4.30 διάλειμμα, 4.45 απορίες, συζήτηση και εφαρμογή πάνω σε φωτογραφίες, συζήτηση και απάντηση κάθε είδους αποριών.

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν όλο το μήνα. Για τους φωτογράφους από μακριά, μετά από συνεννόηση μπορεί να γίνει κράτηση στο ξενοδοχείο με καλύτερη τιμή. Το σεμινάριο θα επιδοτηθεί εν μέρει από την Ενωση. Το κόστος συμμετοχής είναι μικρό και για αυτό μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τους οργανωτές. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει επιλεκτικά τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν ήχ όλα.

Για λεπτομέρειες και για κράτηση θέσεων: Χρόνης Χρονόπουλος 27210 29001 σε ώρες εργασίας, Νικήτας Κώτσιαρης 6944-591151.

 

Γ. Σαρ.