Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 21:10

Εκδήλωση για την νόσο Αλτσχάιμερ στο “Παπαδοπούλειον”

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για την νόσο Αλτσχάιμερ στο “Παπαδοπούλειον”

 

Ομιλία με θέμα “Αλτσχάιμερ και Τρίτη Ηλικία” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην στην ΜΦΗ “Παπαδοπούλειον” η οποία ανήκει στον Μεσσήνιο επιχειρηματία Κώστα Βεργή.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή ότι ο Σεπτέμβριος είναι παγκόσμιος μήνας αφιερωμένος στη νόσο Αλτσχάιμερ και το επιστημονικό προσωπικό της μονάδας ενημέρωσε το κοινό σχετικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της μονάδας “έπειτα από την εισαγωγική τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, καρδιολόγου Νίκου Γιουρτούμα την σκυτάλη πήρε η κλινική νευροψυχολογος Μάντη Γκέλυ η οποία μίλησε για την άνοια και ανέλυσε τους τύπους της. Αναφέρθηκε κυρίως στο Αλτσχάιμερ δίνοντας πληροφορίες για τον επιπολασμό, τα στάδια της νόσου καθώς και για την σημασία της νευροψυχολογίας για την διαχείριση και την γνωστική αποκατάσταση των πασχόντων. Ο κ. Στρούμπος μίλησε για την σπουδαιότητα του χορού στην τρίτη ηλικία. Έκανε μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα με σημαντικές πληροφορίες για τις ενεργητικές επιδράσεις (σωματικές και νοητικές) και όχι μόνο στους υγιείς, αλλά και στους γηραιότερους και δη στους πάσχοντες από άνοια! Ο φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Πανταζής αναφέρθηκε στην κινησιοθεραπεία σε άτομα τρίτης ηλικίας και στα οφέλη αυτής. Επισημάνθηκε πως η άσκηση και η κίνηση είναι απαραίτητα όπλα για την βελτίωση και την πρόληψη των κινητικών δυσλειτουργιών. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τεστ μνήμης στους παρευρισκόμενους και η μονάδα δεσμεύθηκε για ακόμη περισσότερες επιστημονικές εκδηλώσεις με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση του Μεσσηνιακού - και όχι μόνο – κοινού”.


NEWSLETTER