Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 08:00

Καλαμάτα: Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής”

Καλαμάτα: Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής”

 

Tο νέο βιβλίο της Μάιρας Παπαθανασοπούλου με τίτλο “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής” παρουσίασαν με επιτυχία το απόγευμα της Παρασκευής το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις “Πατάκη”, στο κατάμεστο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα µυθιστόρηµα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωµένων και τα τραύµατα του Ψυχρού Πολέµου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Η συγγραφέας παρουσίασε στο κοινό της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας την οπτική της γύρω από τη χρονική περίοδο που πραγματεύεται το βιβλίο, τονίζοντας πως προσπάθησε να διατηρήσει μια ελεγχόμενη μεροληψία. Παρατήρησε, πως ένα από τα διακυβεύματα του βιβλίου είναι το αν μπορούμε να πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας, ή είναι προκαθορισμένη δίχως να μπορούμε να παρέμβουμε, κάνοντας λόγο για μαριονετίστες που επιβάλουν το ρυθμό τους. Ακόμα, επισήμανε πως την ενδιέφερε να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα που είχε στις πλάτες των αθώων παιδιών όλη αυτή η πολιτική σπέκουλα.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε αρχικά στη γνωριμία του με τη συγγραφέα από το 1995, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα”, εκθειάζοντας την πιο πρόσφατη κυκλοφορία της, την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη που έχει γράψει η Μάιρα Παπαθανασοπούλου. Ο ίδιος, χαρακτήρισε το βιβλίο “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής” απολαυστικό και αιφνιδιαστικό, εκπλήσσοντας το αναγνωστικό κοινό, γεγονός που το έκανε ήδη best seller. Ακόμα, ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε πως υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό για να γίνει το εν λόγω βιβλίο ταινία, όντας όπως είπε μια μόνο από τις πραγματικές ιστορίες που ξετυλίχθηκαν κατά τη δύσκολη περίοδο του Εμφυλίου.

Στην παρουσίαση, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας, εκπρόσωποι φορέων κ.α.