Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 08:28

Εκδήλωση για τη Συνθήκη της Λωζάνης

 

“Εκατό χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: o αντίκτυπός της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτή” είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από σήμερα Πέμπτη έως και μεθαύριο  Σάββατο, στο συνεδριακό χώρο του “Elite City Resort”.

Το συνέδριο διοργανώνουν η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, με τη συνεργασία του ερευνητικού προγράμματος για την Αρμενική Γενοκτονία (The Promise Armenian Institute) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Pierce Derree Alba), το πρόγραμμα Νεοελληνικών και Ελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του UC Berkeley καί της έδρας Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει και να προβάλει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τον αντίκτυπό της στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή την εκατονταετηρίδα από την υπογραφή της.       

Η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει σήμερα στις 5.30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρου του “Elite City Resort”, στην Παραλία Καλαμάτας.