Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 07:54

"Ο Βαφτιστικός" από αύριο στο Πνευματικό Κέντρο

"Ο Βαφτιστικός" από αύριο στο Πνευματικό Κέντρο

 

Την παράσταση "Ο Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου θα ανεβάσει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Με 47 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα, το ΜΕΘ θα παρουσιάσει τη νέα του παραγωγή από αύριο έως τη Δευτέρα 15/1 και από τις 17/1 ως τις 21/1, καθημερινές στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή στις 8 μ.μ.. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο νέος πρόεδρος του ΜΕΘ και σκηνοθέτης Βενετσάνος Μπαλόπουλος έκανε λόγο σχετικά με την παράσταση για μια θαρραλέα επιλογή από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, για την οποία προηγήθηκαν τέσσερις μήνες προετοιμασιών. «Κατά τη διάρκεια της παράστασης γίνονται πολλά ευτράπελα, μέχρι τη λύση του μυστηρίου στο τέλος» συμπλήρωσε. Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για μια υπέροχη δουλειά με κοστούμια εποχής, ξεχωριστά σκηνικά και χορογραφίες, μέσα από μια μουσικοχορευτική κωμωδία η οποία θα αποτελέσει την αρχή των παραγωγών του ΜΕΘ για το 2024, ακολουθώντας μια παράσταση για παιδιά την ερχόμενη άνοιξη. Το παλιό στέλεχος του ΜΕΘ και ηθοποιός Παύλος Κλάδης, πρόσθεσε πως στο θεατρικό αυτό σχήμα ότι κάνουν οι συντελεστές του το αγαπούν και το υποστηρίζουν, τονίζοντας πως ο πήχης στη συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε ψηλά ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, για το έργο μίλησαν ηθοποιοί που ενσαρκώνουν ρόλους της παράστασης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως οι θεατές αξίζει να την παρακολουθήσουν καθώς εμπεριέχει μουσική, χορό και υποκριτική, προσφέροντας γέλιο. 

Λίγα λόγια για το έργο…

Η οπερέτα "Ο Βαφτιστικός" (1918) του Θεόφραστου Σακελλαρίδη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο του ελληνικού ελαφρού μουσικού θεάτρου. Ο "Βαφτιστικός" είναι ένα κείμενο το οποίο συνδυάζει την ενδιαφέρουσα πλοκή με συνεχείς απρόσμενες εξελίξεις κωμικού χαρακτήρα με μία εύληπτη μουσική επένδυση. Μία αρχικά προγραμματισμένη πλαστοπροσωπία για ερωτικούς λόγους, εξελίσσεται απροσδόκητα σε πολλαπλά επίπεδα, λόγω διαβολικών συμπτώσεων. Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με 25 ηθοποιούς επί σκηνής καλωσορίζει τη νέα χρονιά με ένα έργο γεμάτο ζωή, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή, με σκοπό να προσφέρει όμορφες στιγμές γεμάτες ανεμελιά και χαμόγελο. Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 6909085939.

Τ.Αν.