Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 08:28

Μαθητικό ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821 (βίντεο)

Γυρίσματα στο Δημαρχείο Καλαμάτας έγιναν χθες το απόγευμα για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για τα γεγονότα του 1821 και την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Τα παιδιά συντονίζουν οι δάσκαλοι Φωτεινή Γκούνη, Κλαίρη Μπιστιόλα, Αναστασία Βρυώνη, Σοφία Τσούρη, καθώς και οι διευθυντές Σπύρος Ταμπούρλος και Σπύρος Καμαρινόπουλος. Τη σκηνοθεσία, τη λήψη και το μοντάζ κάνει ο Φώτης Κουτρουμπής, ο οποίος είχε ετοιμάσει και το περυσινό ντοκιμαντέρ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας "Στα μονοπάτια του μπαρουτιού", το οποίο είναι ανεβασμένο στο youΤube.

Την όλη διαδικασία βοηθούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι των μαθητών. Το Δημαρχείο και μάλιστα το γραφείο του Π. Νίκα, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για τα χθεσινά δοκιμαστικά γυρίσματα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, στα οποία οι μαθητές θα είναι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν του Αρναούτογλου έχει ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος. Στις περισσότερες σκηνές, στις οποίες βρέθηκε χθες η "Ε", ο Παναγιώτης έπαιξε μαζί με το φίλο του Σωτήρη Νικολακόπουλο.

Οπως σχολίασαν οι δάσκαλοι, τα παιδιά μέσω του προγράμματος αυτού, έμαθαν καλύτερα την τοπική ιστορία, ενώ έμαθαν να μιλούν πιο καθαρά, με πιο σωστή άρθρωση.

Γ. Σαρ. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.