Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 22:30

Ενημερωτική ημερίδα για τον αυτισμό την Κυριακή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

“Μια ματιά… στον αυτισμό”: Αυτό είναι το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 7 του μήνα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Η ημερίδα θα γίνει στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο “Rex” (Αριστομένους 26) από το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), με εκτιμώμενη ώρα διάρκειας μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν, ενώ ως ομιλητές συμμετέχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτιστικού φάσματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10 - 10.15 π.μ. Προσέλευση.
10.15 π.μ. Χαιρετισμοί: Βασιλόπουλος Θανάσης, δήμαρχος Καλαμάτας. Σαραβελάκης Κώστας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Μεσσηνίας, διευθυντής του ΚΕΔΑΣΥ Μεσσηνίας. Κωνστάνταρος Μανόλης, διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας.
10.30 π.μ. Λογοθεραπεία και αυτισμός: Βελιοπούλου Φανή, λογοθεραπεύτρια, πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη ΔΑΦ ΣΕΛΛΕ.
10.50 π.μ. Αυτισμός και οικογένεια: Μπαντή Παναγιώτα, παιδοψυχίατρος.
11.10 π.μ. Πρόσφατα δεδομένα από τη σχέση γλώσσας και νόησης στον αυτισμό: Ανδρέου Μαρία, ψυχογλωσσολόγος, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
11.30 π.μ. Διάλειμμα για καφέ.
11.50 π.μ. Εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας: Μιχαηλίδου Φωτεινή, λογοθεραπεύτρια M.ed, μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη ΔΑΦ ΣΕΛΛΕ.
12.10 μ.μ. Το παιδί με ΔΑΦ στο σχολείο. Πρακτικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς: Φειδάντση Μαρούσα, λογοθεραπεύτρια Msc, μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη ΔΑΦ ΣΕΛΛΕ, πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΕΛΛΕ.
12.30 μ.μ. Παρουσίαση Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας: Κότσιρα Παναγιώτα, λογοθεραπεύτρια.
12.40 μ.μ. Συζήτηση.

Ν.Κ.