Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 08:26

Στις 28 Δεκεμβρίου τρέχουν για το Καλαματιανό καρναβάλι

Γράφτηκε από την
Στις 28 Δεκεμβρίου τρέχουν για το Καλαματιανό καρναβάλι

Η πρώτη καρναβαλική εκδήλωση με θέμα "Τρέχω… για το Καλαματιανό καρναβάλι 2014…" θα γίνει το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Για το θέμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, τα μέλη της, μαζί με την αντιδήμαρχο Μαρία Οικονομάκου. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου περίπου 2 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί στη διαδρομή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης με μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Η διαδρομή θα έχει ως εξής: Πλατεία Οθωνος, πεζόδρομος Αριστομένους, Φραντζή, Σιδηροδρομικού Σταθμού, κεντρική πλατεία, χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η προσυγκέντρωση ξεκινά στη 1 και ο τερματισμός θα είναι στις 3 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει μετά τον αγώνα δρόμου, θα βοηθήσουν εθελοντικά οι σπουδαστές του ΙΕΚ "Ορίζων", η Λέσχη Αρχιμαγείρων και οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ. Ολοι μαζί θα φτιάξουν ένα κέικ 50 μέτρων που θα μοιραστεί στον κόσμο, ενώ θα προσφέρουν ροφήματα τα καταστήματα της πλατείας - μέλη του Συλλόγου Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να συμπληρώνουν γραπτώς τις αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (ημιώροφος) καθημερινά 7 - 10 μ.μ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Στα σημεία αφετηρίας και τερματισμού θα υπάρχει "κουμπαράς", όπου προαιρετικά οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε κάποια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Αν κάποιος συμμετέχων είναι ανήλικος, πρέπει να προσέλθει στο γραφείο και να κάνει αίτηση μαζί με το γονιό του. Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας να έρθει κοντά στο θεσμό και να βοηθήσει όπως θέλει και μπορεί και να γίνει μέλος της επιτροπής. Το καρναβάλι ξεκινά στις 15 Φλεβάρη. 

Οποιος θέλει να παρακολουθεί τα νέα της διοργάνωσης, μπορεί να δει τη σελίδα "Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού" στο Facebook.


NEWSLETTER